Tuesday, June 7, 2011

Layanan Istimewa Seperti VIP @ Sunway Lagoon

Hi Korang,
Kan hari tuh aku ada citer pasal behind the scene of 'Magical Musical' kan tapi dalam english. So kena guna official grammer dan phases yang betul. Lemas aku rasanya lah. So now meh aku citer balik pasal nie dalam melayu lah.
Aku dan 9 lagi bloggers dalam invitation dari AMBP and Sunway Lagoon untuk ke rehearsal ni sabtu lepas. Ermm belum masuk Sunway lagi dah jem teruk maklumlah time public holiday kan. Bila dah dalam parking area berlegar2 plak cari parking. Nasib baik my MIL willing jadi traffic controller kat bawah tu. Akhirnya dalam jugak parking. Berlari2 aku sampai terlupa nak tukar kasut ni pi kat registration baik jugak mr Big dah pi register dulu. Lega sket.


Sempat kenal dengan Nicholas (AMBP) and Loke KP (Sunway Lagoon PR). Diorg ni yang jadi ktorg punya tour giude. Bangga jugak rasanya masuk Sunway Lagoon. Di sebabkan nak pi amphitheatre jauh sket ingat nak tunggu tramp tapi lambat sangat so ktorg jalan kaki. At least dapat jugak tengok segala binatang along the way to kan.


Sampai je kat depan amphitheatre ramai orang tengah rancak merenovate tempat ni. Wah mesti grand ni diorg nak buat kan. Ktorg di arahkan untuk masuk ikut Artise Assess. Wah glam tu kan. Ikut cam tunnel gitu. Rupanya tunnel tu menghala ke tempat diorg traning + wardrobe + lepak dan segalanya. Nampak cam kecik je. Aku terus fikir boleh diorg je rehearse kat sini kan.

Ok citer2 jap


Aku suka si baju pink tuh, cantik + sexy ooo

So ktorg pun di perkenalkan dengan Chris Colby (Director), David Kort (kareographer) dan semua casts termasuk dancers sekali. Memang diorg ni friendly lah. Lepas introduce, terus je diorg perform depan ktorg. Live ok. Nyanyi live dan of course dance pun live kan. Memang best. Lagu-lagu memang evergreen. Aku siap nyanyi2 sambil goyang2 kaki sekali tau. Aku rasa dekat 40 minit jugak lah diorg rehearse kan.

Wah gaya media gitu

Lepas tu , ktorg di bawak plak ke stage tempat diorg akan perform nanti. Rupanya atas tempat training je. So Chris & David citer lah cam ner diorg akan perform nanti. Ada bunga api, laser, joget bhangra dan memacam lagi lah. Magic pun ada. Sempat jugak ktorg ni bercamwhore. Abis tu ktorg turun balik untuk interview sambil borak2 dengan casts ni semua. Diorg ni tak segan silu citer pasal musical ni dan life diorg lah. yang best salah tu baju yang diorg pakai nanti beli kat Sg Wang je. Murah dan cantiknya katanya.

Kyushuk gila ek


Tengok cameraman aku, pelbagai cara nak amik gambo

Sempat lagi tuh kan, memang kaki camwhore betul lah

Dah nama pun bloggers bercamwhore tu adalah wajib. So pelbagai aksi yang yang ktorg amik masa group photo. Sampai letih2 nak senyum lah sebab banyak sangat camera.




Marak = makan sambil borak hahahaha

Lepas tu plak, terus di bawa ke coffee house. Apalagi time untuk refreshment lah. Dah lah dapat naik tramp tu tak kongsi pun dengan orang lain. Memang very VIP betul lah. Sampai je diorg dah sediakan air. Ermm minum cam unta lah gamaknya haus. Dah lega duk beborak plak dengan AMBP bloggers nie. Memang seronok, diorg ni tak sombong langsung. Even baru je kenal tadi kan. Borak2 punya sampai plak finger food, bedal tak ingat lah. Di tambah plak dengan ada chicken wings yang panas2 can banyak kan. Area ktorg yg best sambil borak sambil bedal. Sampai amik tempat org lain punya hehehehehe..

With Submerryn. Hot mama kata Mr Big

So thank you to AMBP for peluang keemasan cam nie dan juga Sunway Lagoon kerana bagi diorg full access discover tempat ni. Tapi aku yang paling special sebab mr Big dapat ikut sekali. Orang lain sorang je. Yelah aku kan satu-satu blogger yang ada cameraman sendiri okeh. Hahahahah eksen bangat tau. Layanan istimewa sebegini tak mungkin dapat di lupakan kan.

Oh ye lupa nak bagitau yang ktorg yang 10 orang the choosen one juga dapat ticket untuk ke Gala Premiere Magical Musical jumaat ni. So bertambah jeles lagi korang kan. Itulah namanya rezeki. Ia datang dalam pelbagai bentuk bukan setakat duit B.E, sponsored post dan advertorial kan.

Hehehehehehehhehe... senyum tak perlu kata apa-apa..

11 comments :

Mama Zharfan said...

singgah senyum :)

isabelle said...

riang gembira kau ye.
lagi best sbb ada personal photgrapher cum bonzer..hehe

Matjoe said...

best nyer tgk aktiviti yg ko join ni.

Bella Enveeus said...

oh dpt tiket jumaat ni? nice.. see u there! :)

CikLilyPutih said...

hi MZ,
TQ coz singgah

CikLilyPutih said...

@belle
ala ko lagi best ada 3 bonzer lagi okeh.. jelesss tau

CikLilyPutih said...

@matjoe
ala rezeki bukan apa2 pun..

CikLilyPutih said...

@matjoe
ala rezeki bukan apa2 pun..

CikLilyPutih said...

@bella
see u on friday too

Shemah said...

Hahahahaha kita makan tak ingat dunia!! :) Tapi best kan borak2 ngan aku.. ye, aku mmg macam tu. tak sombong dan tak malu.. *ehem* tak malu betul kan? bukan takde ke..... LOL!

Anyways, will see you on friday Lily! and Bella!! :)

Merryn said...

hot mama pulak :P