Friday, June 3, 2011

Batu Ajaib Menyerupai Lampu

Hi Korang,

Ktorg berdua ni espeacial aku memang mudah betul terpengaruh dengan benda2 yang pelik yang lalu lintas depan mata ktorg. Pantang je ada iklan tv yang promote benda2 pelik confirm aku sibuk ajak mr Big pi cari benda tu tau. Tak kiralah mainan ke, barang umah ke, IT gadget ke confirm esoknya ktorg heboh pi cari barang2 tu.


So baru2 ni aku balik umah MIL. Terpandanglah ada satu lampu ni dia pasang waktu siang. Aku pun sibuklah tanya kan apa menda alah tu kan. Terus je my MIL aku citer.

Actually lampu tu ialah lampu daripada garam bukit. Ini bukan sebarang lampu tau. Lampu garam ni banyak khasiatnya okeh. Nak tau meh sini baca:-

Khasiat Lampu Garam Bukit

• Meneutralkan dan meningkatkan kualiti udara

• Mengurangkan pencemaran udara

• Mempercepatkan tahap pemulihan pesakit asma

• Menyembuhkan luka akibat terbakar

• Memberikan kesan positif ke atas tindakan kita terhadap perangsang deria

• Mengurangkan sebahagian besar bakteria yang terkandung di dalam udara dalam rumah

• Digunakan sebagai bahan terapi penyinaran untuk meningkatkan sistem imunisasi manusia

• Melegakan resdung (sinus,migrain,pening kepala , demam panas, selesema)

• Meningkatkan tahap produktiviti kerja dan kosentrasi

• Meningkatkan kapasiti denyutan jantung

• Mengurangkan perasaan cemas dan berdebar-debar

• Mempengaruhi tahap serotomin dalam aliran darah


Wah memacam khasiat kan. Memula aku ingat untuk hiasan je, bila baca pamplet yang diorg attach tu baru tau best giler lampu ni lah.
 
Ermm sekarang ni dah murah dah. Dulu lebih kurang RM 80-100, now days RM30 boleh dapat yang besar dah tau.
 
Kalau korang perasan, ktorg berdua dah makin bulat kan coz senang nau hati kan...
 
 

10 comments :

daydeck86 said...

kat plaza GM bersepah jual benda alah ni

♥MAMASYAZA♥ said...

umah akak pun ada satu, en. abah beli. lampu garam ni kena slalu bukak, kalo tak bukak, nanti akan kluar garam kat lampu tu

KiD said...

kalau masak lauk tak cukup masin.. leh kikis batu ni kan.. kikis2 jadi garam.. heheh
Jom Makan Makaroni

Farah Shamsudin said...

memang bagus tuu.. rumah famly farah memang ada.

CikLilyPutih said...

@deck
ye ke? apsal aku tak tau ek..

CikLilyPutih said...

@deck
ye ke? apsal aku tak tau ek..

CikLilyPutih said...

@deck
ye ke? apsal aku tak tau ek..

CikLilyPutih said...

@mamasyaza
betul lah memang kene on selalu klu tak dia cair

CikLilyPutih said...

@kid
ko patut beli beb baguss ooo

CikLilyPutih said...

@farah
itu lah kan