Tuesday, June 28, 2011

Majlis Sidang Media dan Pratonton Filem 'Sekali Lagi'

Hi Korang,

Atas jemputan Nuffnang dan Digi Angel, aku sempat menghadirkan diri ke Majlis Protonton filem 'Sekali Lagi' keluaran Metrowealth di TGV Sunway Piramid baru-baru ini. Aku bawak lah partner in crime aku Hazman sebab aku tau yang dia je selalu free hari isnin kan. Mulanya aku ingat dapat tiket wayang je ala2 press screening gitu but bila sampai sana rupanya siap ada press conference lagi. Aduh menyesal tak hangkut DSLR lah.. Grrrrrr..

Dengan Shaheizy Sam

Dengan Si Comel Mia Sara

Sampai2 je aku dah nampak Lisa Surihari, ini first time in person jumpa dia. Sempat lah jugak borak sekejap since dia berdiri dekat aku with her mum kan. Then nampak Aizat plak sampai. Tup-tup Shaheizy Sam and Mia Sara. Diaorg ni semua memang friendly lah. Eventho datang as blogger but ktorg nie dah di consider as media lah. So dapatlah privileage untuk join press conference. Kalah wartawan hiburan ok.


Rupanya Lisa, Mia, Aizat, Sam adalah new friends of Digi. Since diorg ni kaki twitter and FB hardcore so any update pasal Digi Telco ni or event diorg berempat nie lah akan spread the news for fans to know lah. Klass ko, dapat smartphone sorang satu. Mia yang comel tu pun dapat ok. Time nie lah aku sempat amik gambo dengan Sam dan Mia. Ermm dengan Lisa, nan ado coz ramai giler orang nak bergambo dengan dia.

tiketnya 'Sekali Lagi'

Popcorn dan coke - FREE

Lepas tu, baru lah start majlis pratonton 'Sekali Lagi'. Ktorg as media nie dapat duk atas lah. Siap dapat popcorn dan coke lagi. Best bro!!


Meh layan sinopsis nie sket:


Arman (Shaheizy Sam) merupakan seorang pesakit yang percaya dirinya menghidapi penyakit autisme. Dia dijaga oleh ibu (Kartina Aziz) dan ayah saudaranya (Alex Yanz) selepas pembedahan. Dia dijodohkan dengan (Shasha Zurazie) atas pilihan ibunya. Satu hari, Arman diperas ugut dan kehadiran Amy (Mia Sara Nasuha) menyelamatkan Arman. Sejak hari itu, mereka berkawan baik sehinggalah hal persahabatan mereka diketahui ibu Amy, Shiela (Lisa Surihani). Shiela berang dan melarang Amy berjumpa Arman. Mengapakah Shiela berbuat begitu? Saksikan kesudahan filem Sekali Lagi di pawagam berhampiran.

David Teo

Ermm bagi aku citer nie sedeyyyyy ooo... hehehhe tak de lah romantik komedi lah. Ada unsur percintaan, kelakar tak ingat, pasal family sket. Keletah Mia tu yang best, memang patut dia boleh menang awards. Lisa dan Sam memang mantap diorg ni langsung tak hampakan penontonlah. Ok ok tak leh citer lebih kang David Teo marah aku plak kan. cuma dia pesan meh datang reramai ke panggung tengok citer 'Sekali Lagi'.

Alamak since aku pi tengok dengan orang lain, so mr Big tak leh lah nak bagi rating kan. Aku bagi....... (rahsialah). Yang penting bestlah. So korang, jom pi tengok citer nie tau.

Anyway thanks Nuffies Pinky and Nicholas coz to make sure ktorg dapat join PC tu tau.. ehhehehehe and to Digi Telco too...

5 comments :

Darkbatman said...

arghhhhhh rugi nye aku xdpt.

- zuriey - said...

bestnya dia..siap masuk conference lagi tu

hamzah ian said...

lisakuuuuuuuuuuu

KiD said...

dah tengk citer ni mesti nak tengok "sekali lagi" hehehee
Review Transformers 3: Dark of the Moon

hazman aka species1980 said...

Jangan lupa David Teo ajak ko pergi casting untuk filem terbaru die...ekekeke