Wednesday, June 8, 2011

Smurf Day @ IPC The Curve

Hi Korang,

Semalam sempat jugak pi ke IPC The Curve ada event anjuran cinema online. Aku biasalah Nuffnang yang ajak pi. Itu yang pi tuh. Sampai2 je terus pi ke lobby area IPC ni.

Smurf Day

Smurf Village

Rupa2 dah banyak gile patung smurf yang diorang dah susun kan. Bukan setempat but merata-rata tempat dalam lobby area ni. Kemudian sorang demi sorang datang. K Ina KL, Hazman, Jard, Bro framestone, Bella, Dusty Hawk, Jakielol dan ramai lagi lah.

Jard, K Ina Kl, Sofi, Bro framestone, Hazman

Nuffnanger in blue

Ada Q & A session untuk event ni. Alah soalan2 pasal Smurf jugak lah


 
Acara start dalam pukul 2pm cam tu. Orang memang teramat ramai betul. Bukan setakat media, public pun ada. Perasmian Global Smruf Day ni simple. Ada speech dari Marketing Manager Cinema Online itu je. Then we as media ada simple refreshment sket which is dapat cupcakes yang di decorate dengan watak smurf.


Cute kan.. I like

3 Model Smurf

Itu je sekejap je pun. So far biasa-biasa je event. Kalau tak datang as media pun boleh lagi join event ni.

From my point of view, cuma ada a few comments sket lah untuk event nie.

1. Semasa perasmian, ktorg as media ni payah betul nak amik gambo coz public dah duk kat depan kan. Yelah dengan stroller menghalang, budak kecik kat celah2 orang besar, dengan golongan veteran juga ada sama.

2. Refreshment tu specially untuk media but public jugak dah sibuk ada kat depan counter tu kan eventho MC dah bagitau cupcakes tu untuk media sahaja.  Why not prepare untuk media sket and untuk public sket, cian jugak tengok bebudak yang sibuk2 nak amik tapi tak boleh kan

3. Pemberian goodies bag macam nampak unfair lah sebab certain blogger dapat cam ni then certain lagi dapat cam tu. Why not sama rata je. Kan adil.

4. 3 model smurf yang keluar pada saat akhir tu, sekejap sangat lah. Ramai nak amik gamba but hampa je sebab 3 model keluar setakat perasmian dan video shooting je. Adalah a few yang dapat amik gambo dengan diorg ni kan.

Takut!!! Org giant nak bawak aku balik....

Hopefully pihak yang berkenaan amik ihktibar dengan apa yang terjadi lah. At least dapat di jadikan pengajaran dan pembelajaran.

Itu pendapat aku, orang lain aku tak sure lah kan.

10 comments :

daydeck86 said...

ingat zaman bebudak dulu wey

kak ina kl (1) said...

betul tu lily tak puas hati betullah event kali ni..kalau tau leh angkut anak-anak

hazman aka species1980 said...

Cik lily : Ko kasi link post entry kat SONY PICTURES MALAYSIA....diorang yang incharge pasal MOVIE CARNIVAL N GLOBAL SMURF DAY nie...

shara bunga said...

o my geeeeeeeee~
comel ouh, jeles ni weyhh!
ai minat patung biru itu.
awwww~

KiD said...

smurrffff.. i likkeee!!!!

AyuArjuna BiGoshh said...

cik lily ai duk kejap jer lepas misi mengambil gambar ngan karektor selesai terus pergi ikea makan meatball :)

stormz said...

cik lily,
nama sy bkn sofi. sy stormz @ iylia

http://stormz-iylia.blogspot.com

athirah said...

huyooo.. dpt jemputn dr nuffnang tu... teringin gak nk merasa event cmni.. nti ajak trex sama ea kl ada lg.. hehheh

sW33tdARLiNG said...

aahhh cutenya...! katun kegemaran aku waktu kecik2 dulu

juanita said...

hikk..hikk..omel nyer,...ada lagi ke kat curve ehh