Tuesday, January 6, 2015

Family Brunch di Pak John Steamboat & BBQ, E-Curve Damansara

Hi Korang,


Christmas lepas, ktorang tak kemana pun.

nampak tak,baju sampai nak terbukak, ishkk teruk ek. Budak Aakif tu tido plak kan.

Just pi makan dengan family je kat Pak John Steamboat sempena ktorang punye wedding anniversary yang dah lepas tuh. Alah saje nak belanja diorang ni, lagipun diorang tak pernah lagi ke outlet Pak John Steamboat yang dekat ECurve ni.

Meh singgah baca ni dulu jap..


Memula aku cakap dengan Mr Big nak ajak pi makan kat Pak John Steamboat, dia cakap tak naklah coz sama je macam makan kat Johnnys tak de grill-grill. Bila aku explain sket, barulah terbukak hati dia nak ke sana. Dahlah last minit, nasib baik mintak tolong dengan David (owner PakJohn) untuk buat booking. Lepas je dia check balik, ada plak slot kosong masa Krismas tu terus je aku buat reservation.

Ya ampun, bukan main penuh parking time Christmas tuh, nasib baik ada petak kosong betul-betul depan escalator ni, ermm syukur sangat. Ya lah, ktorang berlima, dengan nak bawah stroller #BabyAakif lagi, beg baby dia lagi, dapatlah merasa jadi parents sekejap kan.

aku suka coffee beef

sedap makan dengan meehoon sup ni

eh ada lagi ni yang tak amik

Masuk-masuk Pak John Steamboat je, Mr Big dah impressed. 

Wah buffet style rupanya.

ktorang dapat salmon fresh ari tuh, apa lagi terus grill 


Banyak sungguh pilihan makanan sambil mata tu melilau kan. First time aku tengok Mr Big cam tuh. Lepas je letak beg bagai, terus je dia merayau dari hujung ke hujung tengok apa makanan yang ada. Rambang mata kan!


Ktorang pillih satu sup ayam dan satu lagi sup tomyam. Malas nak cuba sup lain, takut tekak diorang ni tak boleh terima. Penuhkan periuk dan grill memasing-masing dan tunggu makanan masak je.

masterchef no. 1

masterchef no.2, mama Aakif ni

Aku tak pilih apa pun coz semunya Mr Big dah siapkan. Aku just tinggal makan je. Nampak nau pemalas punya bini kan!!!!

makan goreng-goreng dulu

makan suker-suker sementara tunggu steamboat mendidih

Rasanya dekat 2 jam lebih kot lepak kat Pak John Steamboat ni. Makan borak makan borak, salin pampers Aakif lagi, sambung makan balik, sudahnya dekat kul 6 petang baru keluar dari sini.

Memang terbaek kata diorang ni, makan tak henggat

Cuma lantai je licin, bahaya takut bebudak mahupun orang tua jatuh terlentang. Hopefully team Pak John Steamboat kena ambil tindakan la ek.

ok tunjuk sket jelah ek

hah amik ko, grill coffee beef, banyak plak letak butter kan

dah naik kembang fishball ni, sampai terlupa nak angkat


Harga buffet ramadhan di PAK JOHN Steamboat & BBQ adalah RM46++ untuk dewasa (isnin-khamis) dan RM49++ (jumaat-ahad)

Untuk tempahan, korang boleh hubungi 03-7733 3913 / 018-386 3139. Tempahan di buka sekarang gak tau. Maklumlah takut permintaan melebihi pengeluaran plak kan.

Pak John Steamboat & BBQ
Lot LG-13A & LG-15, 
Lower Ground Floor, 
Ecurve.
No 2A, Jalan PJU 7/3, Mutiara Damansara
47810 Petaling Jaya, Malaysia

Selain cawangan di eCurve Mutiara Damansara ada satu lagi cawangan Pak John Steamboat & BBQ iaitu di Wangsa Walk.So kalau korang tak dapat pi yang Damansara punya, boleh je ke Wangsa Walk. Kalau aku Wangsa Walk la kot coz family Mr Big semua kat situ.

Laman web : 

Facebook : 

Tel : 03-7733 3913 / 018-386 3139

Mr Big memang berkenan dah dengan restaurant ni, siap cakap next month datang lagi sini ek... sambil kenyit mata kat aku... ishkk. Apa kenyit-kenyit mata, belanja lah kan..

Selamat menjamu selera korang…


5 comments :

Rawlins GLAM said...

makan!
Saya mau makan!
hehehe

Maria Hasun said...

pak john terbaik gitu :)

hazman fadzil said...

Kalau nak kirakan secara overall steamboat pak john ecurve adalah yang best kan.... tapi teknik kenyit mata tu good idea gak untuk bodek belanja kan.... hahahaha

Pink Mama said...

Akak pun hari Jumaat lepas baru pergi makan kat Pak John. Memang best sangatlah sebab banyak choice.

Siti Rohaida Yusof said...

ada masa nanti nak try kat jb ni..padahal,dah lama tengok restoran ni,cuma takut je nak masuk,sebb nama dia pun macam pelik..hehehe