Thursday, January 8, 2015

Service Alza Di Perodua Putrajaya

Hi Korang,


Ni citer tahun lepas ni, ewah cam lama je kan padahal last week je pun. 

Kejap je dah 40,000km #DakOrange ni berjalan ek, ishkkk..


Normally aku akan bawa #BudakJahat ni service kereta di FrontLine Motor kat area Bangi Selaman Seksyen 10 ni. Selagi tak habis warranty service ni, memang kena berulang alik ke service centre yang diiktiraf, kalau tak habislah warranty nanti.

Disebabkan aku betul-betul nak guna kereta pi JB untuk family outing, so kenalah kena service kereta dulu, manalah tau jadi apa-apa kat jalan kan. Kita tak mintak but berwaspada


Dah last minit sangat ni, Mr Big pun mintak tolong dengan one of bebudak Alza di Perodua Office kat Putrajaya ni. Dia kata boleh, nanti dia buatkan booking. Lagipun normal service je setakat tukar spark plug, minyak hitam, filter je pun. Tapi still bawak jugak duit RM400, mana tau ada menda kena tukar jugak kan. 

Ok kira setel lah ni, tunggu hari khamis tu je lah.

Pepagi lagi aku dah kuar rumah untuk ke tempat service centre ni. Dekat presint 14, seumur hidup tak pernah aku tau kewujudan kawasan perindustrian ni. Nasib baik ada WAZE app yang helpful. Turn right, turn left, u-turn then sampailah

Masuk je ada kaunter pendaftaran.


Aku bagi nombor kereta dan buku service kat budak pompuan tuh

BP : Akak, nombor kereta tak de dalam service list hari ni

CLP : aik. Akak dah buat reservation dah 2 hari lepas dengan your officer kat Presint 2 (muka dah berubah dah)

BP : meh tengok buku jap, ermm ini kat Bangi Selaman ni kak. Bukan kat sini. Sini Putrajaya. Tak sama langsung ni. Ini service centre bukan Frontline motors (dengan nada suara yang tinggi)

CLP : La betul aka dah buat appointment, memang kat sinilah.

BP : Cam ni la kak, kalau tak buat appointment senang je. Tunggu sampai yang appointment settle baru ktorang service kereta akak. Tinggalkan kunci kereta, petang karang sebelum kul 5 datang (muka riak ya ampun tak henggat)

CLP : oklah. Nak buat cam ne kan? Ada nombor teksi tak? Saya nak call

BP : itu saya tak de, kena cari sendirilah ye. (senyum sinis sangat ko dik !)

CLP : Kalau cam tuh, tak perlah saya service lain kali lah. 

Keluar dari situ, aku terus call Mr Big. Bebel-bebel pasal kejadian ni, kaw-kaw kene tembak dengan aku. Mr Big terus pi check kat mamat yang buat appointment. Aku masuk kereta dan duduk kejap, sebab dah risau ni kereta tak dapat service kan, cam ne nak jalan jauh.

Tup-tup Mr Big call,

MB : Pi masuk balik cari staff nama ******, cakap ***** yang suruh. Dah jangan jumpa budak pompuan tuh. Dia mana tau apa-apa.

CLP : Oklah…

Ishk muka dah tebal ni, kena sound dengan budak perempuan. Alah masuk balik.

Masuk-masuk je terus ke kaunter hujung, budak pompuan tu pandang je aku tak berkelip. Sebab apa aku perasan? Sebab aku pandang dia. Saje nak show-off sket. Ishk tak baik sungguh lah.

CLP : ini ****** ke?

BL : hah, akak ni yang **** cakap tu ek. Ermm duduk-duduk. Mintak buku service ek. Budak ***** cuma cakap nombor kereta je, so manalah saya tau kan. 


Budak lelaki tu pun proses apa yang patut, isi form suruh aku sign itu ini, terangkan harga dan apa yang patut di tukar.

BL : ok akak duduk dulu, nanti kereta dah siap saya panggil.



Aku pun bangun duduk kat area lounge tuh. Ramai gak lah orang, yang baca suratkhabar, minum kopi, yang siap bawak bekal nasi lemak pun ada. Aku setianya main ipad, baca forum kat cari gossip pasal artis kan,sumber diorang ni power oo. Semua gossip terkini ada kat dalam ni.



Tak sampai 10 minit, kereta aku dah masuk dalam service line. Aik cepat betul ni, Nampaklah diorang buat kerja, naik turun #DakOrange ni. Ntah tak sure plak aku kan, tup-tup 30 minit cam tu, nombor kereta dah kena panggil. Rupanya, dah sampai kat tempat payment pun.


Cuma kena bayar RM3 je sebab yang lelain tuh under warranty. Haruslah happy kan, ada balance banyak lagi ni,bolehlah shopping apa yang patut. 

Masa lalu kat kaunter depan pintu keluar tuh,

BP : Terima kasih kak, jumpa lagi.

CLP : Sesama dik. Boleh pulak awak cakap sambil senyum ek. Apsal tadi cam singa betina? Marah tak tentu pasal..

Terus aku blah dari situ..

Lantak lah orang lain dengar ke tak, aku peduli apa. Cam tu je nak ajar orang yang kurang adab sopan ni, nasib baik aku tak amik nama ko dik, kalau tau mau glamer kat blog aku ni.


Peringatan untuk korang yang kerja sebagai customer service/frontline kata Mr Big.

Tak kira cam ne stress ke masalah ke, orang mesti kena senyum jugak sebab korang orang pertama sekali mewakili syarikat korang. Kalau first impression dah hampeh, agak-agak orang nak deal tak dengan syarikat ko.

Bagi aku lah kan, orang lain ntah ler..






11 comments :

careno said...

Huh... nsb baik x kena kat aku... mmg kena sound terus laaa... nak keja mengadap public tp muke mcm ampehh... Grrr..

Dunia Iman said...

Hehe.Setepek kena atas muka dia.
first impression tu yg sgt penting :)

Nur Inani said...

hahaha. pelik betul masa mula mula kemahen bercakap macam tak nak layan orang. masa clp nak keluar boleh je cakap elok elok. :D

Jueliza Jamani said...

ohh tu ker keta akak.. macam pernah selisih la.. hehehe keta jue since dah 100k jue dah servis kat luar.. :)

Maria Hasun said...

senang crt. Nak orang respek kita, kita kena respek orang dulu! sekian.

hazman fadzil said...

tu diaa..... dapat jugak la kongsi emosi dan pengalaman kan....Nasib baik Mr Big ada info detail lengkap... Semoga budak pompuan tu dapat berikan layanan lebih baik in future hendaknya....

Amanda Suria said...

SA dah x payah amik tau bab keta dah..yg wira tu abah dah amik lama dah...SA memang x bawak pi keja..pas tu yg baru saga flx tu adik SA yang amik dan dia yang take over bayar..so apa2 pasal servis memang dia yang take over...

Lily said...

baru bercadang nak g servis kat PSC Putrajaya tu.. tapi bila baca cite u terus cancel... cerita u sama dengan kes i dekat PSC Balakong... Perodua mmg takde training customer service dorang kot...

bakaneko said...

Kak, saya mmg biasa servis kat situ.. mmg tahu benor dak pompuan mane dlm story tu.. org2 yg jaga bahagian servis tu ok2, derang tak kerek.. derang terang baik2 pasal kete semua lah.. tp yg pompuan yg depan tu, yg first2 kite kene jumpa tu, mmg ada kerek sket.. nyampah... tp cam dia sorang jer yg kerek... staf2 lain ok lak.. dia tu anak bos ke? kt situ ada sedia air minum... kadang2 kalau nasib baik siap ada sandwich.. nasik lemak je tarak.. hahahahah

Anonymous said...

kisah ni dh lama kan..tp dah terbaca nak gak komen.
selalu servis situ..tp muka yang saya tak nak jumpa sgt..muka budak pompuan tu.

Rupa cantikla sikit..bolehla..tp perangai...huih..
sy pernah gak gi utk kes emergency,bleh plak dia suh sy buat appoiment..last sy keluar g bengkel biasa jer.menyampah.skrg ni rasa mcm nk cari tempat servis produa yang lain.biar jauh skit tp layanan tip top.

tiga lalat said...

laa, memeyla BP (budak pompuan sombong kurang adab sopan) tu x tau psl nombor teksi., cikKak CLP patut guna apps panggil Uber., hahar2 sbb wak penah hntr kete proton wak servis kat presint 14 sebelah workshop Perodua tu je., n wak panggil Uber kejap je smpi., hehe2