Wednesday, January 7, 2015

Akibat Tak Sarapan Pagi..

Hi Korang,

Breakfast memang penting ooo

Kalau tak makan rasa cam tak boleh nak fikir betul. Itu yang jadi mengamuk je bila drive nak pi keje kan, segala orang dia nak di honk kuat..

Ishkk tak elok tuh

Tengok ni…


Hari tuh masa cuti, memang tak de mood nak masak kan. Tambahan plak Mr Big keja plak. Lagilah perasaan meronta-ronta tak nak masuk dapur. So lepas siap housekeeping terus keluar berjalan. 

Dengan tak de arah tujuan, terus ke IOI City Mall

Kedai pun baru nak bukak, aku dah sibuk nak pi makan breakfast kan.

Pusing punya pusing nak plak ada restoran TAPPERS yang dah lama bukak untuk breakfast . ermm apalagi terus masuk, duduk dan order. Malas nak fikir panjang.

English breakfast uolls, nah makan jelah.


Sedap dan berkhasiat jugak bagi aku. Kira cam seimbanglah kan. Sekali sekali tukar selera, kalau tak asyik roti tampal je kan.

Lepas makan tu, terus tawaf dari atas sambil kebawah dan masuk Tesco pi beli barang dapur untuk masak tengahari tu ek. Singgah plak HomePro beli barang DIY, masuk Sephora beli lipstick ermm memacamlah.

So apa tujuan entry ni? 

Cuma nak bagitau breakfast tu penting sebelum buat sesuatu perkara. Kalau tak breakfast jadi cam aku ni lah, tak boleh nak berfikir betul. Cuba kalau aku breakfast kat umah confirm aku tak kuar umah langsung hari tuh , dapat jimat duit...hahahhahahhaha

Memang mengarut dah CikLilyPutih ni ek

Tapi agak remeh jugak kan nak buat english breakfast kat umah, banyak bahan nak guna. Baik pi makan kat kedai jelah kan..

ok chow..



6 comments :

Maria Hasun said...

Yezza lagi lagi untuk mereka yg tgh diet sarapan mmg penting !

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

Mmg so English lah bfast u..hehehe.. farah skrg pn prefer nak makanan yg mcmni.. selalu dh dok makan yg heavy jer kan..so sesekali kena la makan makanan yg berkhasiat jugak...=D

adianiez AIDA said...

ya Allah!
baca post ni plak kul 9 pagi ni hah!
memang membuat aida lapar and terus nak mencari bekfes....
yes. sgt penting bekfes ni.

hazman fadzil said...

Actually english breakfast ni bagus skit la sebab kurang menyebabkan kita ngantuk di waktu pagi....hihihi

Nur Inani said...

nani kalau pergi memang wajib breakfast even minum air je. hikss :D

Amanda Suria said...

SA setuju..sarapan memang sangat2 penting..x sarapan memang semua jadi x kena...