Wednesday, January 14, 2015

Dinner Di The Emperor, Grand Dorsett Subang

Hi Korang,


Citer makan-makan lagi yeah..


Kah Peng dan May (team Dorsett) yang ajak makan ni sebenarnya. Yelah sebab dah lama collaborate dengan diorang ni, so kira cam appreciation dinner lah.

Ermm makan sedap di The Emperor Chinese Restaurant, first time ni so excited nak cuba. Tak ramai pun yang ada, blogger Evelyn dan husbandnya, aku dengan Mr Big dan kak Ezzah Aziz Fawzy dan suaminya alah yang pengacara rancangan Nona dulu tuh. 




Siap ada demo lagi cara Peking Duck tu dihidangkan ek

Mehlah tengok yang menjadi santapan kitaorang malam tuh ek

Four Hot and Cold Combinations 

Sliced Abalone with Fish Maw and Spinach Soup


Emperor Peking Duck with Condiments

Peking Duck Sauteed with Spring Onions

Cod Fish Baked with Black Pepper and Green Vegetables

Wok-fried Tenderloin Beef Cube with Black Pepper

Stir Fry Asparagus

Fried Noodles with Fresh Water Prawn and Superior Sauce

Double-Boiled Bird's Nest with Ginseng adn Dried Longan


Chilled HoneyDew Melon with Sago and Ice Cream


Banyak kan.

Itulah sampai sneak-senak perut dibuatnya.

sempat lagi celebrate birthday husband Kak Ezzah


Nasib baik banyak topik yang di borakkan so tak delah rasa boring sangat citer pasal makan je. Ktorang banyak citer pasal banjir, pets, exercise dan memacam lagi lah.

Nak cuba,


DORSETT GRAND SUBANG

Address:

Jalan SS12/1,
Subang Jaya 47500, Malaysia 

Email:

Telephone:




Sekali sekala makan lain daripada biasa sedap jugak kan.



4 comments :

Nuriesya Nadia said...

Tengok gambar pun dah sedap , apa citaaaaa.

hazman fadzil said...

menu masakan itik nie nak kena masakan yang betul baru best....and dessert nampak best untuk dicuba

Siti Rohaida Yusof said...

seumur hidup tak pernah lagi makan itik tu ciklily..tapi orang kata sedap...

Amanda Suria said...

sedapnya..SA memang suka makan menu itik....