Thursday, October 2, 2014

Majlis Blogger Award 2014 Di Pak John Steamboat & Yong Tau Foo Wangsa Walk

Hi Korang,

Ermm baru ada masa nak tulis pasal event ni. 

As usual, busy tahap cipan wokeh. Ada je keje nak buat setiap masa, even kekadang dalam kereta pun boleh sempat reply email time jem-jem.


Dapat jugak aku attend Majlis Blogger Award 2014 ni, setelah 2-3 kali di tukar tarikh kan. Sebab dah biasa dengan Wangsa Walk shopping mall, so aku sampai memang on time gituh. Agak jem teruk gak nak sampai ke sini dari Sri Kembangan.

inilah Halim Brothers, tak reti duk diam bila bercakap. payah nak amik gambo budak nilah

Ms Jackie, wakil dari Pak John steamboat

Anugerah ini juga di anjurkan bersama dengan komuniti Hai Blogger dalam facebook. Terima kasih kepada Halim Brothers dan juga Pak John Steamboat kerana majlis anugerah yg cukup bermakna ini buat blogger-blogger picisan cam aku ni.

blogger Sohoque, wah dah jadi food icon blogger ek

Malam anugerah tersebut menghargai lebih dari 22 org blogger yg telah lama berada dalam dunia blogger di Malaysia. Majlis juga turut di meriahkan oleh Vlogger yg hebat dan juga Blogger Ikon dalam dunia makanan, sapa lagi kalau bukan saudara Sohoque dari blog Explorasa.my. Di antara Vlogger yg hadir seperti Azfar dari CubaTry Channel danShazreen Fazlynda juga Vlogger yg hebat. Aku memang layan video youtube diorang ni semua, kelakar abis.


Ermm mehlah kita intai sket menu apa yang dihidangkan pada malam tuh?


Of courselah steamboat dan BBQ grill kan, mau citer apa lagi.





sup udang

smoked duck


Tapi yang special di Pak John Steamboat di Wangsa Walk ni adalah mereka menghidangkannya secara ala-carte. Korang just pilih je apa yang ada dalam menu then terus je diorang hantar kat meja korang. Ktorang dihidangkan dengan 2 jenis sup special malam tuh iaitu Sup Udang dan Sup Kari.

mak pun dapat award gak tau

Malam majlis Blogger Award 2014 menganugerahkan kepada 3 Top Food Review dan juga menganugerahkan sijil perhargaan kepada barisan blogger yg terlibat seramai 22 org semuanya. 

So 3 top winner pada malam tu adalah


Grand Prize – Blogger Nadia Johari

2nd Place – Blogger Ellie Toh

3rd Place – Blogger Maha Mahu


Apa pun terima kasih aku nak ucapkan kepada Pak John Steamboat dan juga Hai Blogger menganjurkan majlis anugerah dan penghargaan blogger yg cukup bermakna ni. Bukan setakat dpat makan tapi dapat juga sijil penghargaan dan anugerah daripadaPak John Steamboat. Moga lepas ni akan ada lagi restoran atau mana2 pihak yg akan menghargai blogger lebih daripada apa yg mereka dapat. 

Bagi sesiapa yang ingin membuat tempahan awal boleh menghubungi talian 03-4141 8898 ini.



Pak John Steamboat & Yong Tao Foo

Lot GL-02 & FL-02, Wangsa Walk Mall,
Wangsa Avenue
No. 9, Jalan Wangsa Perdana 1, Bandar Wangsa Maju,
53300 Kuala Lumpur

Tel: 03-4141 8898



Website : www.pakjohn.com

Yeah, rasa tak puas lagi makan steamboat ni. Rasanya nak repeat lagi makan kat sini. Sapa mau join ek..

Video daripada www.kaiostudio.com
Gambar daripada www.mohdrasul.com





8 comments :

Dkna Abza said...

meriahnya dnegan makanan..terliurlaaaa ..

Diana Rashid said...

saya blogger teopian longkang je tak tahu pun pasal majlis award nih..eheheh

lieyalatif said...

ishhh cik lily ni sajeee tauuuu...bikin teliur betul nieh....udah le puase nie....uwaaaaa heheeheheh....menarik tgk pilihan mknn yg ade....mmg puas laa makan....

mama amir said...

Uish, dah lama tak pekena steamboat...menggiurkan betul...

Amanda Suria said...

Smoked duck tu nampak sedap....best kan selalu mkn sedap2

Elya Roza said...

ooh mmg nama die pak john steamboat eyh...mula2 baca td,ingat kan johnys steamboat tu haha

Innanie Ariffin said...

Meriah kemain! Tahniah pada pemennag. Maha tu maha... mintak belanja steam boat sikit. Open table ;)

Innanie Ariffin said...

Meriah kemain! Tahniah pada pemennag. Maha tu maha... mintak belanja steam boat sikit. Open table ;)