Thursday, October 9, 2014

REVIEW | Sabun Seri Emas

Hi Korang,

Aku terima sample produk Sabun Resdung Seri Emas ni dah lama tapi di sebabkan aku salah letak so makan berhari jugak nak mencarinya. Tapi jumpa jugak akhirnya dalam beg laptop aku, ishk sampai ke situ plak kan.

Mari aku cerita sket mengenai Sabun Seri Emas ni ek


Sebenarnya, sabun Seri Emas merupakan sejenis sabun handmade yang diperbuat daripada madu (50%) dan kombinasi herba semulajadi (50%) seperti bunga tanjung, kulit kayu manis, minyak kelapa, kunyit dan ekstrak buah delima. 100% keluaran bumiputera. Sabun Resdung Seri Emas sangat sesuai digunakan sesiapa sahaja yang mengalami masalah resdung (hidung tersumbat, hidung berair, kerap bersin, gatal-gatal, kelemumur dan sebagainya). Kesannya boleh dirasai seawal tujuh hari dengan penggunaan secara berterusan.


Aku rasa memang aku tak de resdung tapi mak aku cakap kalau bersin pepagi non-stop tu jawabnya adalah resdung tuh tapi tak kronik, itu kata mak aku lah. Lagipun aku tak de masalah alergik at all dengan seafood pun, so kira ok la ek.

But kenalah berjaga-jaga jugak, manalah tau ulat resdung makan sket-sket daging hidung aku kan, tup-tup tengok dan berlubang je muka kan, eeeeee takutnya.

Sudah jangan nak merepek ek, baca lagi ni.

Cara nak guna plak, ishk meh sini aku ajar sket ek

1. Basahkan sabun sampai berbuih

2. Sapukan kat muka keseluruhan especially bahagian T Zone.

3. Biarkan sebentar dalam 2 or 3 minit.

4. Bilas dengan air cam biasa

5. Biarkan kering secara semulajadi

Kesan penggunaan sabun Seri Emas ni selama 3 hari

Aku dah guna 3 hari siang dan malam, so kira 6 kali dah kan. Memang nampak beberapa perubahan kat kulit muka aku ni.

1. Dah kurang rasa bersin waktu pagi lepas mandi. Kalau tak dah macam nak terkeluar biji mata bila bersin tuh tau.

2. Jerawat-jerawat pasir aku ni dah mula mengecil dan hilang, kalau tengok dari jauh nampak cantik je kulit muka aku ni, tapi bila tengok dekat hah ambik ko. So memang kuranglah.

3. Muka rasa cam bersih je, rasa segar sungguh.

Hah nampak kan, itu baru sket ye. Rasanya kalau lagi lama aku guna mesti lagi bersih kulit muka aku ni. Agaknya kotoran degil dalam kulit muka tu dah nak start keluar kot.

Harga sabun Seri Emas ni adalah RM60 untuk Semenanjung dan RM65 Sabah dan Sarawak termasuk pos. Kira ok lah tu kan, berpatutan sebab sabun tuh kalau korang pandai pakai memang boleh jimat dan tahan lama.


Untuk mendapatkan sabun Seri Emas ini, sila contact dengan pihak syarikat Seri Emas :



Cara pembelian : 
 Sms BB60 ke 0132298329

Aku suggest untuk korang-korang yang ada masalah yang berkaitan dengan hidung, mata dan sewaktu dengannya baik cuba dulu ek.

7 comments :

Miss Ika said...

bAGUS la sabun ni kalau jerawat pasir pun dh kurang. kita pun byk jerawat pasir ni

MISS IKA'S BLOG

aTieYusof Family said...

Suka datang sini secara senyap sebab suka baca review produk2 (Loreal).. hehe..
Sabun ni mcm bagus jg kan, boleh cuba jg nti..best sebab ada campuran madu..
salam kenal CikLily, siap follow sni :)

mama amir said...

bole la cuba..bersin tu tak...tapi kadang2 gatal hidung ni...

Diana Rashid said...

TQ..Nice Sharing..;)

Rosmiza Ali said...

Erks, boleh tahan jugak harga dia.. Tapi okla kalau efek dia bagus.. ^^,
Rosmiza Ali Official Blog™

Mas Zull said...

assalamualaikum CLP...macam best jer...:)

Amanda Suria said...

SA guna sabun beras collgen je...yg dari thailand tuh...