Tuesday, October 7, 2014

Makan Steamboat Panas di Borak Cafe, BlueWave Hotel Shah Alam

Hi Korang,

Pesta makan-makan memang tak akan pernah habis dalam diari hidup aku ni, yelah makan siapa yang tak nak kan. Lagi-lagi ada rezeki orang ajak makan mestilah tak boleh lepas peluang.


Tengahari hari tuh, aku ke Borak Cafe di BlueWave Hotel Shah Alam ni ada jemputan lunch di sini. Ada lagi blogger lain ek, Shakkido dan Sohoque tau.


Ktorang di hidangkan dengan hidang ‘hot steamboat’ sempena promosi yang sedang berlangsung dari 15 September hingga 31 Oktober 2014 ni.

Actually untuk set Hot Steamboat ni ada 2 pilihan iaitu

Regular Plate On Ice RM29.00 nett

2 pcs fresh calamari, 2 pcs prawn, 2 nos shell clam, chicken breast slice, 2 nos crabstick, 2 pcs squid ball, 2 nos fish ball, carrot, cauliflower, 2 type of cabbage, 2 types of fresh mushroom dan dry noodle

Large Plate On Ice RM49.00 nett

Lamb slice, beef slice, 2 nos chicken wing, 2 nos chicken ball, 2 nos beef ball, 2 nos flower crab, 2 nos fresh calamari, 2 nos tiger prawn, 2 nos shell clam, 2 nos squid ball, lettuce frisee, lettuce ramaine, lady finger, bitter gourd, spinash, French bean, bell pepper, cabbage, carrot, cauliflower, young corn, fresh mushroom dan dry noodle.

So kedua-dua set ni di datangkan dua pilihan sup iaitu sup ayam dan sup tomyam. Ermm haruslah tomyam kan, baru terangkat sket bila makan panas-panas ni.


Selain daripada itu juga, sempat juga aku merasa beberapa hidangan daripada Royale Songket untuk Royale Thai Fusion promotion ni. Alah hidangan set dan ala-carte menu makanan Thailand.

Sinilah meh aku tunjukkan gambar ni

Mango Spicy Salad

Thai Oxtail Soup

Green Birdeye Chili Chicken 

Hot and Spicy Prawn Soup

Thai Hot and Sour Prawns in Coconut Broth

Hot and Sour Chicken

Thai Sweet and Sour Asian Seabass with Mango

Stir Fried Asparagus with Shrimp Paste

Spicy Tomato Beef

dan banyak lagi lah.

Sama juga macam hot steamboat tuh, ada 2 pilihan hidangan untuk 2 orang makan iaitu,

Set A RM48.70 nett

White Rice, Mango spicy salad, hot and spicy prawn soup, green birdeye chili chicken dan spicy tomato beef

Set B RM71.90 nett

White rice, Thai Oxtail soup, hot and sour chicken, Thai sweet dan sour Asian seabass with mango, thai hot & sour prawns in coconut broth dan stir fired asparagus with shrimp paste.

Ermm tempting la tuh kan. Sememangnya sedap dan lazat serta enak di makan begitu sahaja, tak yah nasi pun tak per dah tau.

Apa lagi mehlah singgah ke



Grand BlueWave Hotel,
Persiaran Perbandaran, Seksyen 14,
40000 Shah Alam, Selangor.
Tel : 03-5511 8811 ext 2612


Time lunch ni kita semua nak cepat kan, so aku rasa hidangan cam ni sesuai untuk time-time yang singkat cam ni.

10 comments :

Ainim Suju said...

adeh kak..udang tu sangat memikat hati la

- zuriey - said...

sedap la hai.. geram tgk

Cik Aann said...

sedapnye makanaaann...alahai..sana sini belog tunjuk pasal makanan..
I dah korban diet raya pertama cukuplah..hehehe..

Tips Kempiskan Perut: Detox dengan Herblax

Rosmiza Ali said...

Wow! Sedapnya! I loikeee steamboat! ^_^
Rosmiza Ali Official Blog™

Innanie Ariffin said...

Aduhai kak lili... lapar ni kita!

Izza Jay said...

Blue Wave adalah antara hotel yg menghidangkan menu paling sedap berbanding hotel lain di Shah Alam. One of my favourite.

http://mrsjaysblog.blogspot.com/

hazman fadzil said...

tengok steamboat tu macam menarik ....tapi mata aku lebih geram tengok menu ala carte set Thai fusion tu....tom yam dia mesti sedap kan....

Amanda Suria said...

Semua menarik...bila la food blogger malaysia tuh nk ajak I olls mkn2...huhu...

Miera Nadhirah Tan said...

nak jugakkkkk.....

Halim Brothers said...

Sambil makan.. sambil borak2..