Wednesday, October 8, 2014

LIPIDOL Skincare Media Launch Di Troika KL

Hi Korang,


Mesti korang perasan kalau iklan kat TV ada keluar perkataan LIPIDOL ni kan, screen putih bersih je.

Erm sesimple iklannya begitu jua produknya.


Event ini diadakan dit Troika KL salah satu restaurant yang cantik lagi unik dalam KL ni, kat tingkat 23 tuh, cantikkan viewnya. Ramai jugak para media lain yang dah sampai, nasib baik ada yang aku kenal so sempatlah catch up latest news about their publication.

Ok jom masuk, event dah nak mula.


Rasanya ramai yang tak tau termasuk aku mengenai produk Lipidol ni. Yelah memang baru betul dilancarkan di South Africa dan Malaysia adalah negara ketiga selepas New Zealand yang mereka ini memperkenalkan produk penjagaan kulit ni.


Yang best tuh, Mr Justin Letschert dan abangnya David selaku founder dan creators Lipidol ni menerangkan kepada ktorang sendiri apakah itu LIPIDOL ni.


Lipidol products bring oil into daily skincare, helping the skin to retain its moisture.


Why skin needs oil:
The outermost layer of the skin is an oily layer. Its purpose is to hold moisture in the skin; an important function because moisture facilitates enzyme activity, which in turn leads to healthy, radiant skin. There are however occasions when moisture does escape. The main culprit is daily washing with soap, which strips away the skin's oily layer. Another is a dry climate, which draws moisture from the skin into the outside air. Also, as the skin ages it produces less oil and it becomes harder to hold moisture in the skin. It is not possible to replace lost moisture by applying moisture to the skin as the skin's moisture comes from within. The advantage of using oil in everyday skincare is that the skin's natural oily layer is continually supplemented.

Ermm paham kan, so dah tau apa itu produk Lipidol sebenarnya.


Terdapat enam jenis rangkaian produk di dalam set penjagaan kulit Lipidol iaitu Cleansing Face Oil, Cleansing Body Oil, After Shower Oil, Sunscreen Oil, After Shave Oil & Overnight Face Oil. 2 jenis cleansing bermakna kita bersihkan kulit dan 4 lagi adalah untuk penjagaan kulit seluruh badan.

Lipidol Team

Sangat simple je kan packagingnya tapi warna-warna tu yang membezakan kegunaan di antara satu sama lain di dalam kehidupan seharian kita. Produk Lipidol ini di jual secara esklusif di seluruh rangkaian Guardian dan setiap produk berharga RM24.90 which is not bad harganya, sangat berpatutan.


Aku dah cuba 2-3 hari Cleansing Body Oil ni, ternyata memang tak mengeringkan kulit badan ni malah melembapkan lagi adalah.

Korang pun kalau cam teruja je nak rasa, boleh je pi beli kat Guardian ek. For more details boleh ke www.lipidol.com



6 comments :

AyuArjuna BiGoshh said...

mahal x kak lily....

- zuriey - said...

warna warni produk ini.. senang nak bezakan

Diana Rashid said...

ye la..macam botol bedak sejuk je..tapi menarik...

Amanda Suria said...

Sesuatu yg baru...hope lepas ni mkin popular dan di kenali....

Nad Azmi said...

da cuba yg kler biru tu.. ermm rasa cm x der function pencuci muka tu.. n satu lagi.. bila da cuci kat kulit muka rasa cam i + bedak yang cair2 kat muka.. bila bukak mata msa cuci.. omg!!!!! penglihatan sy trus klabu asap .. da cuci bersih da bnda alah ni dri muka.. da cuci jgak mata.. sepanjang malam ni..
mata sy kabur mcm nampak kelam je .
goshhh... sngt kecewa ngn pencuci muka cam ni..

#just my review #

Belle said...

Sy cuba their overnite face oil..so far so good