Wednesday, October 15, 2014

Makan Malam Di RED WOK Restaurant, Bangi

Hi Korang,

Ini bukan food review ye, just citer pasal makan-makan ye hehehhehe

Lama betul aku tak kemari kan.


Padahal sekangkang kera je dengan area rumah aku, kalau nak jalan kaki pun boleh tapi berpeluh ketiaklah kan.


Sebab tekak teringin nak makan grill dan steamboat sekali, kitorang kemari. 


Datang time nak maghrib ni, senang sket sebab orang belum ramai lagi. Boleh pilih meja yang dekat dengan buffet line.

untuk di grill

di antara pilihan sos pencicah

untuk steamboat plak

Pilihan makanan korang boleh refer kat entry aku yang terdahulu ek, alah TEKAN sini saje. Macam-macam apa kan, cuma larat atau tidak je korang boleh sumbat dalam perut tuh. 


sotong grill


Cam biasa, tukang masak aku yang setia kalau ktorang pi makan kat luar. Mr Big memang suka makan-makan style cam nie, dia boleh tunjuk skill dia memasak katanya. So aku just makan jelah, tak yah cakap banyak kan.

pudding caramel

tomyam sup, sedap betul makan panas-panas

Dah meh makan, alah yang simple-simple udah ler. Janji perut kenyang tapi rugi makan sket coz kita bayar mahal kan, itu kata Mr Big. Jawabnya bertukar-tukar pinggan aku makan malam tuh.


So dia jugaklah yang tukang bayar makan-makan ni, lagipun memang turn dia kan. 

So pulang ke rumah dengan gembiranya sebab perut kenyang.


Nak datang? Ni hah alamatnya

Red Wok Restaurant
Jalan Kajang Impian 1/2,
Taman Kajang Impian, 
43560 Bandar Baru Bangi, Selangor.

Apa lagi, balik ni singgah la ek..

8 comments :

lieyalatif said...

akak suke gak lepak sini..stimbot die sedapppp....tapi tu laa leceh mkn stimbot ni ..lagi2 ade yg grill ni...abis tudung hahaahahh

Jueliza Jamani said...

kak ni kira sekepala berapa yer..

siti alfakhishah aman said...

makan steambot memang sedap sis.. kuah pulak tomyam.. slrrppp..

safurara said...

rasa mcm nk banje hubs sy mkn sini lah utk anniversary nanti.hehehe

Diana Rashid said...

nampak sedap la..restoran nya pun nampak luas..mesti ramai pelanggan

Miera Nadhirah Tan said...

Sedap nampak..... teringin nak makan... hehehe tapi jauh sikit untuk Miera...

hazman fadzil said...

Bila ko update pasal steamboat ....tak sengaja pulak aku teringat kat PAK JOHN... hehehehe....

Amanda Suria said...

Dah lama x bersteam bot ni....ari tu ajak cik abe tu...byk plak soalnya ckp SA bkn mkn byk buat rugi je...huh...