Monday, October 20, 2014

Bergembiralah Dengan Rambut Anda, Jangan Takut DOVE Kan Ada!

Hi Korang,

Tengok rambut aku ni


Kalau sikat nampaklah kemas dan cantik je, cuba tengok kalau tak sikat ermm cam ponti harum kembang pagi kan hahahahahahaha. Yelah orang rambut natural curl cam aku ni, agak leceh nak jaga walaupun orang kata rambut cam aku cantik dan tebal kan..


Nasib baik masa aku ke media launch DOVE Hair Care ni diorang bagitau dan ajar beberapa tips untuk kita dapat bergaya dengan rambut kita tanpa kos yang tinggi.


Kaum wanita gemarkan kepelbagaian dalam menggayakan rambut. Namun, mereka juga menyedari bahawa rutin penggayaan rambut mereka boleh menyebabkan kerosakan pada rambut. Samada mengeringkan rambut dengan alat pengering, mengeriting, melurus, mewarna atau menyerlahkan warna rambut – terdapat pelbagai gaya untuk di cuba. Walaupun gemar menukar gaya rambut dari semasa ke semasa, wanita juga tahu bahawa kekerapan menukar gaya rambut akan memberi kesan kepada rambut mereka dalam jangka panjang dan akan lebih mudah rosak. Kerosakan tersebut berpunca daripada kombinasi rawatan bahan kimia, rutin dandanan dan faktor alam sekitar.


“Kerosakan rambut ternyata sesuatu yang menjadi kebimbangan ramai wanita. Ia menjejaskan keyakinan diri dan membuatkan mereka berasa kurang menarik. Dove percaya wanita seharusnya memperoleh kebebasan untuk berseronok dengan rambut mereka tanpa takut akan rambut rosak, dan bagi pihak ramai wanita yang telah mengalami kerosakan rambut, Dove mahu mereka tahu bahawa mereka tidak sendirian, 'kerosakan rambut' adalah sesuatu yang normal, dan terdapat penyelesaian kepada masalah ini.” kata Heng Hui Ling, Pengurus Jenama Dove Hair, Unilever (Malaysia) Holdings Sdn. Bhd.

Tambah beliau lagi, “Setiap wanita mengimpikan untuk kelihatan menarik dan mempunyai rambut yang cantik boleh meningkatkan keyakinan diri mereka. Justeru Dove melancarkan kempen ‘Go Play with your Hair’. Dove mahu wanita kaum mengatasi rasa takut tentang rambut rosak dan sebaliknya, menjadi berani dan bebas untuk bereksperimen dengan gaya rambut berbeza atau meneruskan rutin penggayaan rambut yang mereka gemari dengan mengetahui bahawa Dove dapat membantu untuk memperbaiki kerosakan tersebut”.


Satu kajian digital yang dijalankan di kalangan 2,000 wanita di Malaysia mendedahkan beberapa fakta menarik:

· 71% kajian daripada wanita berkata mereka sering berada di bawah sinaran matahari setiap hari

· 66% daripada wanita selalu mengeringkan rambut mereka menggunakan pengering rambut

· 73% daripada wanita menyikat rambut mereka ketika basah


Kerosakan rambut bukan sahaja berpunca daripada mewarnakan atau mengeriting rambut tetapi rutin setiap hari seperti menyikat, mengeringkan rambut dan juga pendedahan kepada pancaran UV turut mendorong kepada kerosakan tersebut. Rambut basah adalah lebih lembut dan mudah pecah, justeru menyikatnya dalam keadaan basah boleh menyebabkan kerosakan. Malah ketika mengeringkan rambut menggunakan pengering, ia boleh menyingkirkan lembapan dari rambut dan kepanasan dari pengering tersebut akan merosakkan serat rambut. Kebanyakan kita berada di luar untuk bekerja atau bersantai dan pancaran UV yang berbahaya dari cahaya matahari boleh memecahkan partikel serat halus pada rambut dan menyingkirkan minyak semula jadinya. Dove Intensive Repair berfungsi pada tahap selular untuk melindungi dan menguatkan rambut yang rosak. Rangkaian Dove Intense Repair yang mengandungi Keratin Repair Actives bertindak pada tahap selular struktur rambut untuk membantu dan membina semula protein yang rosak, menjadikan rambut kuat dan berdaya tahan. Kesemua produk dalam rangkaian Dove Intense Repair berbau harum, tekstur yang mewah dan dicipta untuk menceriakan deria seperti mana ia bertindak dengan berkesan terhadap kerosakan rambut.

Lepas je abis je launch kempen ‘Go Play with your Hair’ ni, ktorang para media ada aktiviti special tau. Ktorang di bahagikan kepada 3 group bersama 3 task mengenai rambut memasing.


Station 1 – Mencuba produk Dove Hair Care

cuci rambut dulu

ok blow rambut plak, panas ooo

Ada servis ‘wash and blow’ rambut . Hah rasa lega betul, memang aku dah plan tak nak cuci rambut hari sebelumnya hehehe

Station 2 – Belajar Simple Hair Styling

dengar dan tengok cara rambut di gayakan

Ktorang diberi tutorial cara menggayakan rambut untuk any occasion pun. Nak sanggul boleh, ikat pony tail boleh tapi dengan cara yang mudah dan cepat.

Station 3 – Membuat Hair Accessories


Belajar buat hias cekak rambut, hair band letak batu-batu diamond semua kan.

Hah, jap last but not least.


Sempena pelancaran kempen berkenaan, wanita Malaysia ye korang la tuh, boleh menyertai kempen “Go Play with your Hair” dengan melayari www.dovehair.com.my.

Langkahnya termasuk: -

· Ia mengandungi lima (5) cabaran seperti berikut (nama Cabaran dan hashtag masing-masing):

o Play With Sunshine (#DoveChallenge1)

o Play With Colours (#DoveChallenge2)

o Play With Curls (#DoveChallenge3)

o Play With Straight Strands (#DoveChallenge4)

o Play With Styles (#DoveChallenge5)

· Muat naik gambar berdasarkan cabaran mengikut pilihan masing-masing dan peserta boleh menghantar beberapa penyertaan

· Tempoh peraduan: 17 Oktober 2014 – 28 November 2014


Berdasarkan gaya rambut paling kreatif dan bilangan cabaran yang disertai, pemenang hadiah utama berpeluang membawa pulang hadiah percutian ke Boracay, Filipina bernilai RM4,500 selama 4 hari dan 3 malam. Terdapat juga 10 pemenang mingguan yang akan membawa pulang Kit Dandanan Rambut 6 dalam 1 dan rangkaian Dove Intense Repair yang bernilai RM100 setiap satu.

Rangkaian penjagaan rambut DOVE
CUCI
BERIKAN KHASIAT
RAWAT
LINDUNGI
Dove_IR_DTC
SYAMPU
PERAPI
PERAPI RAWATAN HARIAN
RAWATAN ‘MASK’
KRIM TANPA BILAS
GUNA SETIAP HARI
Membersihkan rambut rosak dengan lembut

GUNA SETIAP HARI
Menyuburkan rambut rosak
GUNA SETIAP HARI
Menyuburkan dan membaik pulih rambut rosak
GUNA DENGAN KERAP
Melindungi rambut daripada kerosakan di masa hadapan
GUNA PADA BILA-BILA MASA
Melindungi rambut daripada kerosakan harian
Harga
Syampu 375ml:
RM 14.90
Harga
Perapi 180ml:
RM 9.90
Harga
Perapi Rawatan Harian 180ml:
RM 13.90
Harga
Rawatan ‘Mask’ 200ml:
RM 22.90
Harga
Krim Tanpa Bilas
120ml:
RM 10.90
40ml: RM 4.90

So apa lagi,

Lakukan sesuatu yang luar biasa dengan rambut korang dan berseronoklah - Dove akan menyelesaikan sebarang masalah kerosakan rambut!

7 comments :

Sherry said...

fun time and love pampering moment of hair wash and blow :D

I mmg like Dove shampoo, n conditioner. :D

imm said...

salam blogwalking,,

mmg rambut tengah rosak skang ni..nak try dove la pulak..

- zuriey - said...

bestnya cuci rambut,,

Diana Rashid said...

Dove memang terbaik..rambut jadi lembut je..:)

Amanda Suria said...

heyyy...i adalah pencinta dove hoke...baru amik gambar shampoo dove kita beli guna voucher tesco...hahahaha...nanti up entry eh...

Marou Apple Hijau said...

Boleh la beli kasi kat mak

Liyliz said...

seronok nya