Thursday, July 3, 2014

Rasa Nak Tempah Langsir Di PASAYA Textile Library Plak

Hi Korang,

Aku jarang citer pasal household kan.

Ermm itulah aku kureng sket bab-bab menghias rumah ni. Bukanlah kata aku ni pemalas, but as long as tingkap berlangsir, kemas, lantai bersih cukuplah. Tak yah nak bertema sangatlah, lagipun rumah aku ni kecik je, rumah burung merpati katanya.

Hehehe

Ini first time aku ke event launching produk barangan rumah. Kira cam jakun-jakun sket lah hehehe. Memang aku tak pernah dengar pun jenama PASAYA ni, tapi famous sungguh di oversea. Baru je nak masuk pasaran Malaysia.


PASAYA adalah jenama produk tekstil rumah mewah untuk kedua-dua gaya hidup klasik dan kontemporari. Diilhamkan oleh falsafah Timur dan digabungkan oleh inovasi Barat, yang meningkatkan gaya hidup setiap individu. Oleh itu, PASAYA - kejuruteraan untuk kehidupan yang sempurna.

Syarikat pengeluaran pada asalnya ditubuhkan pada tahun 1986 dengan hanya segelintir mesin tenunan dan kurang daripada lima puluh pekerja, yang diketuai oleh Schle Wood, seorang jurutera Tekstil lulus dari Philadelphia, Amerika Syarikat merangkap pengasas PASAYA


Jenama PASAYA ditubuhkan pada tahun 2002, yang terletak di Bang Pae Daerah, Ratchaburi Province, Thailand. Di kawasan seluas 640,000 meter persegi, PASAYA ialah garis pengeluaran bersepadu menegak yang terdiri daripada pereka dalaman, pemprosesan benang, menenun, pencelupan, finishing dan jahit, sepanjang jalan ke selesai pengeluaran produk dan pengedaran. Setiap peringkat pemprosesan dikawal oleh sistem jaminan kualiti yang ketat dan sesuai dengan standard kualiti antarabangsa.

Selepas bertahun-tahun sebagai pengeluar terkemuka di pasaran antarabangsa, produk PASAYA kini boleh didapati di 16 negara - Australia, China, Republik Dominican, Dubai, Mesir, Perancis, Greece, India, Jepun, Malaysia, New Zealand, Singapura, Tasmania, Thailand , Turki dan Vietnam.

PASAYA memberi tumpuan kepada kain, langsir, cadar, upholsteri, perabot dan aksesori termasuk perhiasan seperti permaidani, runner meja / tidur dan seni tekstil.






Fabrik 

Diilhamkan oleh falsafah Timur dan direka oleh teknologi Barat, PASAYA menawarkan pelbagai reka bentuk yang tersendiri dari klasik kepada gaya kontemporari. Perkhidmatan dibuat-untuk-pesanan tersedia untuk langsir, cadar, kusyen dan rumah barang-barang lembut hiasan.
 
PASAYA memberikan anda 100% Jaminan Kepuasan 

Ia adalah keseronokan PASAYA untuk memberi anda 100% jaminan kepuasan dengan produk-produk kami kepada pelanggan. Jika terdapat mana-mana rasa tidak puas hati terhadap fabrik dalam tempoh 180 hari dari tarikh pembelian, kita lebih daripada bersedia untuk menggantikannya tanpa sebarang kos. 

Jaminan ini termasuk: 
• Warna kubu kepada cahaya 
• Warna kubu membasuh 
• pengecutan maksimum 5% selepas membasuh





Bed Linen 

Semua koleksi cadar memenuhi standard kualiti tinggi termasuk kubu besar warna, ketahanan kerap membasuh, rintangan pilling dan pencegahan pengecutan. Melampaui produk berkualiti tinggi, PASAYA menggabungkan nilai-nilai daripada konsep sendiri 'Safe Sleeping' dengan mewujudkan formaldehid bebas dan cadar dibersihkan yang menghapuskan pencemaran dan toksin yang boleh menjejaskan kesihatan dan bau yang tidak menyenangkan selepas penggunaan intensif atau mencuci. Ciri-ciri lain termasuk kedutan percuma dengan penjagaan mudah, boleh dibasuh mesin dan dihasilkan di jacquard ketumpatan tinggi tenunan untuk padat, kemasan sentuhan halus muktamad.


Di mana nak dapatkan produk PASAYA ini. 

Produk PASAYA terdapat dalam PASAYA Textile Library terletak di Ibu Pejabatnya di Bukit Jalil, Kuala Lumpur 

Produk PASAYA juga diedarkan melalui rangkaian pengedar dan boleh didapati di seluruh dunia di lebih daripada 16 buah negara dan berkembang. 

Di samping itu, PASAYA menyediakan perundingan profesional dan perkhidmatan yang dibuat khas untuk memenuhi keperluan setiap pelanggan individu.



Untuk maklumat lanjut, sila hubungi Ibu Pejabat PASAYA di 03-8074 8883/8887 atau layari



Untuk media pertanyaan, sila hubungi Ruby Lim di 03-8074 8883 atau e-mel di rubylim@pysh.com.my

Bila dah masuk ke PASAYA ni, rasa teringin plak nak tukar langsir baru kan. Fabriknya sangat-sangat cantik dan lembut plak tu kainnya. Designnya pun memang jarang ditemui kat kedai kain biasa-biasa ni.

May be inilah masa yang sesuai untuk korang mula survey produk di PASAYA ni, bukan apa maklumlah nak dekat nak raya ni. Banyak yang nak bertukar baru, macam langsir baru, sofa baru, bedsheet baru. Penting kata semua baru lah.

Mai la singgah ke PASAYA ni

6 comments :

ietams said...

lawa kain dia tu..
tapii.. mahal kan...

Farah Waheda Wahid said...

ok i is boleh rambang mata kalau pergi sini ni... hu hu hu...

Kisah Si Dairy said...

material dia nampak cantik la...mesti mahal kan...hehe

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak lily, wah dekat nak raya tukar langsir.. macam best je. hihiii

hazman fadzil said...

hmmm.....kalau macam aku maybe berminat nak tengok bed linen laa... boleh pilih mana design yang kena dengan citarasa kan....

Mas Zull said...

assalamualaikum CLP...wah memang cantik2 la kain nyer...:)