Friday, July 18, 2014

Pesawat MH17 Malaysia Airlines Terhempas Di Timur Ukraine

Hi Korang,

Bila dengar pasal berita kapal terbang MAS ni terhempas, aku cepat-cepat suruh Mr Big call cousin ktorang.
 
 
 
Call punya call nasib baik diorang angkat, rupanya diorang berdua tu off day baru sampai dari Australia. Ermm itulah nasib suami isteri flight attendance MAS ni. Lepas tu plak, yang si wife tu memang fly area-area situ kan.

Alhamdulillah selamat



Tapi nasib para penumpang MH17 tu plak, ermm takziah di ucapkan kepada ahli keluarga mereka. Tak dapat aku bayangkan betapa pilu sayu perasaan mereka saat ini.

Masih belum reda lagi dengan kejadian kehilangan MH370, Negara di kejutkan pula dengan terhempasnya pesawat MH17 di timur Ukraine,semalam. Aku baca banyak teori mengenai kejadian ini dan rasanya tak perlukan aku nak buat ulasan.

Kita tunggu je laporan terkini daripada berita di tv je..

So bermuhasabah dengan setiap kejadian dan perbanyakkan al-fatihah kepada #MH17
 
p/s : banyak plak jet pejuang lalu lalang terbang atas office aku ni, siap pusing-pusing lagi. ermm ni mesti training untuk national day nanti la tuh..


 

 

3 comments :

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak Lily.. Allahurabbi.. sedih baca berita tentang ni. semoga ahli keluarga mangsa tabah menerima pemergian org tersayang. Al-Fatihah

hazman fadzil said...

apa yang aku harap.... supaya takdelah kawan kita dok share / sebarkan gambar yang sensitif - boleh buat ramai pihak emosi....

Amanda Suria said...

SA pin speechless...teringat kat one of my friend yg baru bertugas jd stewardess. ..seriau betul...sib baik minggu ni dia bertugas local