Friday, July 25, 2014

RESIPI Makaroni Bakar

Hi Korang,


Lama tak buat Makaroni Bakar ni ek.

Itulah kang lelama boleh lupa plak resipi kan, so kenalah masak balik. Barulah practice makes perfect. Hehehhehe poyo sangat ayat.

Aku buat resipi macaroni bakar ni last week.

nampak cam kering plak ek..

Time tu dah tak tau nak buka apa, tengok dalam fridge dan cabinet ada plak bebarang kan, ermm moh ler masak resipi mudah lagi simple ni.

satu loyang je buat

Disebabkan tak de macaroni, jadi aku pakai penne pasta. Alah adik beradik pasta gak ni.Sama je masaknya cam rebus mee spagethi biasa. Untuk sosnya aku masak style kuah Bolognese tuh.

Alah korang googlelah sendiri resipi mudah ni ek coz aku cam malas plak nak tulis hehehehe

Ok ok selamat menjamu mata..

p/s : rasa-rasa nak pi shopping raya lagilah pas ni tapi tak tau kemana plak. Any idea ke korang?


6 comments :

Kisah Si Dairy said...

terliuk pulak tengok makaroni nie...adeh...nak buat jugak la..

Farah Waheda Wahid said...

ok kak, ai is jeles... ini my favourite...baked for me please??? he he he...

JMR said...

sedap la plak tengok siang2 ni haha

Mas Zull said...

assalamualaikum CLP...sedap2nya...:)

hazman fadzil said...

cayalah..... CLP skang dah rajin masak-masak....boleh la kengkawan jadi food tester yek...

Fatin Mazelan said...

Sodap la plak tengok pepagi ni. Harus cuba buat ni. Selalu tahu makan je. Hehe.