Tuesday, July 9, 2013

The Butterfly Project SPA Party @ Posh Nail Spa

Hi Korang,

Suka tak tengok gambar bloggers CUTE di Posh Nail Spa Party kat entry hari tuh. Kalau tak sure yang mana, korang klik je kat ENTRY NI. Haruslah suka kan, awek CANTIK dan HOT mesti korang suka layan kan.


Ok ok ini citer penuhnya.


Aku memang lucky dapat pi Spa Party anjuran The Bufferfly Project ni, sebab ape? Aku actually dah tolak pun coz ada hal lain dan tup-tup tak jadi plak. Dengan tebal mukanya aku slow talk women to women dengan tuan punya The Butterfly Project ni mamasan Tammy.  Nasib baik mood dia baik hari tuh, so dapatlah aku golden ticket ke SPA Party ni.

Disebabkan aku sampai agak awal so aku kene duk kat tangga dulu coz diorg nak surprisekan ktorg kan. So sambil main game mahjong kat iPad ni, aku perasan semua orang so busy sampai aku rasa nak pi tolong je kan. Bila cakap nak tolong terus diorg cakap ala tak per.

Hehehehhe

mana plak flip flop Havaianas aku ni, semua sama je

Dalam kul 12.30 tghari cam tu registration counter bukak, haruslah aku orang first then dapatlah hadiah special dari The BodyShop. Kemudian pi tukar baju coz theme petang tu bathrobe and slippers. Thank you Havaianas for comfy slippers. Pink lagi tau.




Bila masuk dalam party punya area tuh, cantik wei. Balloon sana sini, ada station Manicure, pedicure, TT Mask counter, Fotobox, D.I.Y station, tempat massage dan facial plak bahagian atas. Wah teruja sangat!



cantik kan, sekali sekala je

Terus pi buat manicure dulu. Rachelle tu baik sungguh membersihkan kuku tangan aku dengan tak banyak komplain tau. Ini dia warna yang aku pilih, cantik kan. Sesuai benau dengan jam yang dipakai.


Ok Ayna, hiburkan ktorg dengan lagu ciptaan dia sendiri berserta main ukulele. Pandainya dia ni, jeles mak wokeh.



Sket speech dari Tammy mengenai party ni. Dia pakai cakap je, no script no paper. Siap buat lawak lagi. Tammy memang cam tu, dari dulu sampai sekarang, she’s funny.


amoi cantik

Ada Bloggers Fashion Show tau dari Pink n Proper. Semua koleksi bajunya cantik-cantik but unfortunely aku tak muat pun. Yang jadi modelnya bebudak beauty bloggers gak. Semua aku kenal lah.







Ok berehat makan jap. Suka betul tengok makanan yang dihidangkan, walaupun simple tapi sedap oo. I like fat foods!





cantik kan kaki aku setelah di makeup kan

Buat pedicure plak, memula aku segan jugak but staff Posh ni bebaik je melayan kerenah aku. Abis semua disentalkan daki kat kaki ni siap urut-urut lagi sampai ke betis. Dapat plak kerusi empuk tu, haruslah terlelap sekejap.

with illy comel

bebudak comel lagi, Dalina, izzati dan wida

mira, aida dan sabrina (cantik bathrobe awak sab)

Bergambar lagi dengan diorang ni. Rasa cam muda plak bila dah bercampur dengan adik-adik comel ni kan.



Naik atas plak, nak berurut plak. Tengok list nama bukan main panjang, tapi aku dapat gak cilok dengan mudahnya. Hehehehhe best oo dapat urut-urut sekejap pun jadilah kan.
Tak perasan plak dah nak abis event. Tiba plak acara penyampaian hadiah, aku tak dapat apa pun alah its ok. Janji dapat enjoy, rileks dan hiburkan hati dengan bebudak ni kan.




Terima kasih pada mamasan Tammy yang sungguh bijak menganjurkan partyyyy syiok ni  dan juga  terima kasih pada IllyAyna & Laura yang sudi melayan kerenah beauty bloggers yang giler-giler ni kan.


Thank you Posh Nail Spa yang buat segala kuku aku jadi bersih dan cantik.

Thank you Aspen Spa untuk urutan bahu yang melegakan!


Thank you Good Friends Cafe untuk makanan yang sedap-sedap belaka!


Thank you Tres Chic Party Planner suka theme purple pink!


Thank you Fotobox coz banyak giler aku bergambar dengan diorg yang cun melecun ni!

Thank you Pink & Proper coz fashion baju-baju yang cantik tapi aku tak muat nak pakai lah!


and Thank you Thank you Thank you


coz goodies yang tak terhingga bestnya dan semuanya aku suka dan boleh di jadikan stok sampai tahun depan!!! 


p/s : gambar muka aku dalam ni memang sket tapi bersepah kat blog bebudak comel ni tau...

5 comments :

Farah Waheda Wahid said...

wah indeed it is so posh... he he he...

illy ariffin said...

Thank you kak lily hehe.. Suka baca post kak lily santai sempoi enjoy :)

Mas Zull said...

assalamualaikum CLP....meriahnya..

Si Ringgit said...

Kalau la boleh di bagi burger tu kan, lapar pula. hehe

mIZz *.* aYNa said...

thanks for coming Cik Lily, sgt happy sgt korg sume enjoy the spa party =)