Saturday, July 6, 2013

Buffet Ramadhan 2013 Di ALOFT Hotel Kuala Lumpur Sentral

Hi Korang,

Aku rasa ramai yang tak tau tentang kewujudan Aloft Hotel ni kan.


Yelah hotel baru yang betul-betul terletak dekat KL Sentral Station, keluar je dari bangunan dah nampak dah Aloft Hotel ni.






Pihak hotel menyediakan buffet ramadhan bagi tahun ni dengan bertemakan ‘A-list Malaysian Feast’ yang menghidangkan beberapa jenis pilihan masakan melayu, bersama-sama dengan pembuka selera, salad, roti, sup, makanan utama, dan pencuci mulut.


Jom lah tengok apa yang ada di buffetline mereka nie k.















Sedap, lazat dan menarik hati dan perutku. Rasanya 2-3 ulang ke buffetline diorang ni.

Ok layan dessert plak












Kau memang deboom dessertku, bubur kacang dan teh tarik 2 kali aku pi tambah ye.






Simple but nice kan. The way that diorang represent all the food dalam saucepan, pot nampak sangat unik lagi menarik. Terus tergoda aku dibuatnya.



Untuk buffet ‘A-list Malaysian Feast’ ni, ianya bermula dari 12hb Julai 2013 hingga 7hb Ogos 2013.

Harga buffet ramadhan di Nook Cafe ni adalah

RM88++ untuk dewasa

Eh korang boleh gak beli ‘early bird’ voucher bagi buffet ramadhan 2013, untuk ini cuma RM70nett untuk dewasa dari sekarang hingga 8hb September 2013.

Untuk tempahan, korang boleh hubungi 03-2723 1154


Jom kita ke

Nook Cafe
Aloft Kuala Lumpur Sentral
Kuala Lumpur Sentral
Tel : 1800 80 6575

Makan kat sini best sket coz dapat tengok view depan KL Sentral, orang lalu lalang berpusu-pusu ke sana kemari kan. Memacam gelagat orang yang aku duk peratikan. Best!

Anyway,

Selamat Menjamu Selera Korang!



7 comments :

Hanif Idrus said...

Wah.....
Dah merasa sebelum puasa ni.

Sharinginfoz said...

Terasa lapar le pulak tengok makanan-makanan yang sedap kat sini

Amanda Suria said...

mak oiii...meriahnya....sebelah opis SA jer pun..agak2 x sempat balik rumah boleh jer singgah sini kan?

Hairul Azni said...

Gambar yang keempat tu ada susunan picagari ke?apa ada dalam picagari tu ye?

Abe Kie said...

sedap tu .... minta sikit? kalau gi KL sy nak ke sana la utk berbuka puasa. BTW, done follow here. TQ.

Topik said...

alamak... lihat gambarnya jadi ingin buka bungkusan takjil.

sha said...

sumer makanan nampak sedap2 belaka :)