Friday, July 19, 2013

Seminggu Di Bulan Ramadhan

Hi Korang,

Apa yang korang rasa setelah seminggu berpuasa?

Haruslah lapar, dahaga, penat tak cukup tidur tu standard lah kan. Semua orang rasa cam tuh. Lelain tak de ke


Macam aku plak,

1. Bekerja dalam bulan puasa tahun ni memang mencabar sebab kena take over kerja orang lain buat sementara waktu yang orang tu tak brief langsung (kedekut ilmu betul) apa nak buat. Di samping itu gak, ada 2 tender yang aku kena tolong buat sekali yang nak kena submit dalam bulan puasa ni gak.
Rasa: penat sampai malas nak citerlah

2. Seminggu tak jejak kaki ke Bazaar Ramadhan lagi, walaupun depan rumah je bazaar ni. Jimat banyak tuh. Semuanya masak apa yang ada kat dapur ni.
Rasa: Bangga coz dapat tepis dugaan selera nak makan macam-macam.

2. Skill memasak aku lebih improved sebab sekarang ni aku masak tak payah rasa pun cukup itu dan ini. Hasilnya tak masin dan tak tawar, just nice kat Mr Big.
Rasa: Seronok coz aku dapat gunakan deria sebaik mungkin

3. Waktu menonton TV dan memblog semakin kurang berikutan, aku tidur awal dan penat.
Rasa: Rugi plak tapi tak per TV aku boleh record dan Blog aku dah disiapkan schedule post time weekend

Hah memacam rasa kan, walaupun apa sekali pun aku ikhlas mengerjakannya. Tapi yang paling sedih aku belum ada kesempatan lagi nak ke masjid buat solat terawih. Memang sadis sungguh, rasa rugi sesangat.

Apa-apa pun dalam 3 minggu akan datang ni, aku akan cuba buat. Dapat 2-3 kali pun jadilah daripada tak de kan.

Korang doakan ye…

Amin

8 comments :

penaberkala said...

first time masak time bulan pose masin nak mampoih
cam lori garam terbalik,haha
skang dh ok.. da boleh tune

Sop said...

selamat berpuasa
dan moga boleh pergi terawih nanti :)

Innanie Ariffin said...

memang kalau bulan puasa ni kena pandai urus masa. badan dah lah letih kan....

tang pergi bazar tu pulak memang kena kawal. kita sendiri kalau tekak mintak macam-macam cepat cepat cakap... NAFSU NAFSU!!! mintak adik beradik ke mak ayah utk ingatkan supaya tak membazir!!! :)

Amanda Suria said...

SA pun sama...bekerja di hulan puasa amat mencabar kesabaran...ngantuk dan malas bergerak .. SA pun lom ada kesempatan pergi terawih...

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

aminnn kak

Mimie Freakontangious said...

amin. Rugi tu kak lily tak pat nak g terawih... dapat buat 8 rakaat pown jadi lah.

AyuArjuna BiGoshh said...

kak sy doakan, amin :)

beta kupu said...

insya' cik lily
btw klu bulan pose mmg otomatik kta tido awl kan