Tuesday, June 18, 2013

Hobi Orang Kaya – RC Tanker Toys

Hi Korang,

Ingat tak dulu aku pernah citer pasal hobi Mr Big yang agak membazir duitkan. La tak ingat? Meh baca SINI ek

Itulah RC Drift Car, ye ko melambak-lambak dah dalam rumah ni.

Now dia bertukar minat lagi ke menda lain plak.

Still Remote control car tapi Tanker plak.

Dia dah kemaruk menda alah ni plak. Abis dah sekecik-kecik tanker sampai ke besar-besar alam. Malas nak cakap banyak, sukahati dia lah.

Until last Sunday, ada gathering untuk R.C. Tanker collector ni kat Putrajaya. Bersungguh-sungguh ni ajak aku pi but rumah macam tongkang pecah so tak pi lah aku, kemas rumah lah lagi elok kan.

dua-dua dia punya la ni..

So bukan main semangat lagi, malam tu siap prepare charge battery, bersihkan tayar tanker, repair apa yang patut kan, tidur pun bukan main awal lagi.

Esoknya aku tau kul 7 pagi, dia dah bangun dan siap-siap nak kuar. Ermm pergi lah, mak ok je noks dapat rehat-rehat sambil mengemas rumah ni.




Balik-balik je aku tengok muka dia dah makin legam, mak tak nya duk berjemur tengah panas main menda alah ni kan. Bukan main seronok lagi bercerita non-stop bagai, so aku boleh bayangkan excitednya dia dengan hobi baru ni.

Gambar cilok dari iPad aku ni


Alah tak perlah sekali sekala bagi chance kan, daripada dia buat menda tak baik kat belakang aku baik dia pi main tanker ni, janji dia bahagia dah la ye

Chow...



10 comments :

Farah Waheda Wahid said...

wah kalau datang raya rumah akak ni...mesti penuh semua mender2 alah ni kan...he he he...

Kisah Si Dairy said...

selalu tengok drift car jer..yg nie blom pernah tengok lagi orang main kak...

DiilaNordin said...

sy setuju ayat last tu... =)

asalkan dia bahagia. hehe

Myvitrd said...

wah tak pernah pulak tengok org main tanker ni.. selalu kalau kereta tu selalulah..mcm menarik je.. hobi ni.... sekarang ni saya layan helicopter je.. hehehe

duniafana said...

haha cool...memang rare nih

Mimie Freakontangious said...

sporting habes lah u neyh.

hazman aka species1980 said...

whoaaa... 1st time tengok TANKER nie... sebab benda nie agak unik... memang leka la kalu main....

nur lyla said...

sporting gilak akk ni..

Remy hazza said...

dulu bebudak jer...skrg bapak budak yg suka main...... hebat tu....

Amanda Suria said...

Ok la ni cik lily. .dia minat menda ni dari dia minat pi mancing...mmg la cik lily asyik kena tinggal