Wednesday, June 12, 2013

Kinohimitsu Beauty & The Bliss Workshop

Hi Korang,

Aku belum pernah cuba minum beauty drinks dari produk Kinohimitsu ni. Kira first time lah ni.

Nasib baiklah diorg ajak aku ke beauty workshop, dapat sket info kan


Ramai gak yang aku kenal masa dalam forum, majority Chinese blogger la kan, diorg memang obses dengan kecantikan ni.


Ok memula kena tau apa makna Kinohimitsu tu ek

KINO – Plant (tumbuhan)
HIMITSU – Secret (rahsia)

So maknanya Rahsia Tumbuhan… senang kan.


Forum ni di bentangkan oleh Kinohimitsu Nutritionist Manager, Ms Pei Yee yang bagitau ktorg secara details mengenai collagen, kat mana boleh dapat collagen, cara penjagaan kulit dan menjawab pelbagai soalan yang bloggers lain ni tanya. Soalan-soalan mereka memang tak tercapai akalmu lah, sangat bernas.

Dia juga bagitau betapa pentingnya fungsi collagen dalam badan kita. Di antaranya ialah :-

  • collagen helps in cell renewal.
  • 70% of skin is made up of collagen.
  • collagen production reaches its peak when we are 25 years old.
  • collagen supports cellulite activity, forms connective tissues e.g. cartillage, blood tissues.
  • collagen supports skin so t won’t collapse.
  • collagen keeps skin firm and bouncy.
  • collagen keeps skin from sagging and loss of elasticity.
  • causes of collagen loss include ageing, lack of sleep, unhealthy diet, excessive cigarette and liquor intake.

Aku tulis English la ye kang translate takut jadi salah plak kan.


Lepas tu plak, dia bagitau lagi cara memilih minuman kolagen kesihatan yang betul, di antaranya:-

1. Jumlah kolagen yang betul
Di sarankan di antara 2500-5000mg.

2. Saiz Molekul
Saiz molekul hendaklah bersesuaian supaya ianya senang untuk menyerap dan kita dapat tengok kesannya secepat mungkin. Kalau terlalu besar susah baginya untuk menyerap dan akan memudaratkan kolon dan hati.

3. Punca kolagen
Punca kolagen akan memberi impak kepada rasa, jadi kolagen Kinohimitsu berasal dari sejenis ikan di Perancis

4. Formula dan teknologi
Kena check background produk, asal dari mana, lab dekat mana kan.

5. Keupayaan Penyerapan
Ini bergantung kepada antibodi seseorang tu, kalau antibodi kuat so kesannya mesti cepat boleh nampak.

Actually ada banyak cara lagi untuk kita ketahui bagus atau tidak produk tersebut, macam dari sudut packaging. Macam Kinohimitsu korang akan dengar 2 kali click masa buka penutup botol tu so itu kira baguslah bakteria tak boleh masuk. Lepas tu minuman kesihatan Kinohimitsu ni di sarankan untuk minum 6 hari berturut-turut untuk 1 botol bagi nak nampakkan kesannya pada badan kita.






Ada banyak rangkaian produk Kinohimitsu ni, di antaranya StemCell, Diamons 5300 Drink, Collagen Men, D’Tox Juice, Beauty Drink-Collagen, BustUp Drink, UV-Bright Drink, BodySlen, BB Drink, 69-Men Drink, 69-Women Drink, Eye Bright Drink, JointFlex Drink, Choless Drink, MindRelax Drink,

Mak oi banyak betul lah.


Anyway terima kasih kat Kinohimitsu for this special forum pasal beauty ni. Now kira macam aku dah expert sketlah kalau beli minuman kesihatan dan kecantikan ni.


Siap dapat sijil lagi tau, jangan memain ye...




8 comments :

Farah Waheda Wahid said...

wah menarik ni...lepas confinement boleh cuba ni...

Amanda Suria said...

Aoa rasanya ye? Ada byk jual product ni kat Guardian and watson kan...

Mas Zull said...

assalamualaikum CLP...wah bestnya...:)

Anonymous said...

Ade effect kt pregnancy x or ibu mngandung bley ambek x

amir hassan said...

hai nk tnya bole x minum kino smasa period n pregnan?

KidbuxBlog said...

Good sharing, Kinohimitsu Collagen Drink is no ordinary collagen drink. It comes with 5,300mg of Collagen Peptide specially designed for mature skin to restore youthfulness, resilience and radiance. For detail review visit:
http://kidbuxblog.com/the-one-and-only-beauty-drink-you-ever-need/

Siti Zuriana said...

Kalau pregnant blh tak minum kinohimitsu

Siti Zuriana said...

Kalau pregnant blh tak minum kino