Saturday, June 15, 2013

Acer & Intel “PLAYsure Redefined” Party

Hi Korang,

Lately ni aku cam lembap sket tulis entry ye, especially entry bercorak contest memang lagi lembap otak aku dibuatnya sebab tak boleh nak merapu sebarangan kang salah plak kan so kena ikut guidelines yang dah ditetapkan.


Sudah lah Cik Lily jangan nak merapu lagi ek


Rasanya last 2 week aku ke Acer & Intel Bloggers Party ni kat Poppy Garden. Of course lah ramai datang, nama pun party kan.




Lepas je registration, terus je ktorg bergambar di photobox. Best giler menda ni, sesekejap amik gambar then terus je dapat kan gambar tuh. Tengok bebudak giler ni ek.



Ada simple game untuk ktorg ni tapi aku tak join pun sekadar memandang dari jauh, bukan apa kasi chance orang lain plak lah.


Ok sudah bergambar, product briefing pun bermula dari En Jeffrey dari marketing team Acer.


‘Weighing only 0.79kg and measuring 0.77 inches thin, the newly defined mobile PC delivers on the promise of Ultrabooks with excellent performance and log battery life in a highly portable form factor. Built in 11.6-inch HD display with IPS technology and display’s wide 170-degree viewing angles, the Aspire P3 is the ideal mobile computing device for users who create and consume content’.


Ini plak mengenai Acer Aspire R7


‘Featuring a Full HD 1920x1080 touch screen and 15.6-inch notebook, the Aspire R7 was made for the new computing lifestyle, which increasingly combines touching and typing. It has four in one design to lets the user have it their way such as ezel mode, notebook mode, display mode and pad mode’.

Korang refer kat gambar yang aku attach tu ek



Abis dah product briefing, banyak betul info yang masuk kedalam otak ni. So need a break, kita makan dulu yeah. So makan sampai tak ingat dunia ye.

Yeah, ada game lagi maknanya ada chance nak menang hadiah.

Game 1
Ktorg ke groupkan 10 orang dalam 1 team. So ada 4 group la ye. Rupanya kena main jawab soalan pasal product Acer ni. Team ktorg langsung tak de point pun coz lambat sangat angkat tangan so peluang pi kat group lain. Kalah.


Game 2
Ktorg kena berlakon pasal apa yang membuat acer dapat membantu kehidupan seharian kita. So bersungguh-sungguh ktorg mendraf storyline dan present it dan kali ni menang wokeh. So dapat voucher RM40 dari Parkson, boleh beli baju sehelai tau.





Kemudian ada persembahan dari DJ Vera C. Dia tunjukkan cara apa plak nama tu yang gosok CD kuar bunyi tu kan, spinning ke apa tapi dia Cuma pakai Acer P3 Ultrabook je untuk semua tuh. Hah, terkagum sekejap aku dibuatnya.

Last-last ada lucky draw tapi tak de rezeki, orang lain yang dapat.Alah tak perlah janji menang satu pun jadilah kan.


Thanks to Acer and Intel for this special party. Dapat jugak up-to-date dengan menda-menda gadget ni kan.

Ok before chow, meh layan video dari Acer


Apmacam? Teruja tak nak angkat satu?

For more details, boleh lah korang melawat ke www.acer.com.my or boleh call Acer product infoline at 1800-88-1288 (9am – 6pm, Mondays to Fridays)

6 comments :

Sop said...

teringin nak angkat 1 tp duit x da.. hehehe

Mia Liana said...

wahhhh... meriah dan seronoknya...

Amanda Suria said...

macam best jer kan..tgok harga pun not bad...hurm...

hazman aka species1980 said...

good Luck BEB.... hope dapat menang sumthing dari kontest nie....

Myvitrd said...

nampak macam menarik je model ni.. aku punya netbook ni dah start buat hal asik mati2 je.. aku madukan juga dia dengan acer ultra book ni.. hehehe

Liza Nova said...

hye cik lily putih.. nice entry..

i rasa cam perasan cik lily haritu..

i dah follow.. do visit my blog yer

http://novaleeza.blogspot.com