Thursday, November 17, 2011

The Strand, Kota Damansara

Hi Korang,

Semalam first time aku pi ke Red Carpet Avenue The Strand dekat Kota Damansara ni. Ada event sket. The day before, aku search dalam google map. Tempat ni aku tengok cam tak de ape je. 


Bila aku pegi je semalam, ermm rupanya ianya commercial area punya tempat. Banyak shoplot baru2 yang da dipenuhi dengan kedai2 makan, kedai2 aksesori kete, offices dan memacam lagi lah. Bab kedai makan tuh, korang pun boleh pening nak pi kedai mane sebab terlalu banyak kedai2 yang aku rasa cam best gak lah. Maybe next time kalau aku datang lagi bolehlah cuba kot.


Tapi ada satu tempat yang aku tertarik sangat which is Red Carpet Avenue. Tempat ni ala-ala dataran gitu lah. Open space concept. Kat area boulevard tu banyak kedai makan ala2 western, middle east, pubs dan memacam lagi.


Aku rasa kalau ada event or product launching buat kat sini mesti cantik lah. Coz ruangnya besar dan berangin. 

Tengok ada air pancut yang belakang tuh, tapi dah diblock oleh orang-orang beso ni semua

Tapi yang tak berape best tuh, parkingnya agak payah sket. Aku pi semalam pun parking punya lah jauh kan. Cuma kalau ade event tertentu je para media or VVIP dapat parking dekat2 situ. 

Ini mapnya




The Strand, Kota Damansara 
Persiaran Mahogani, Kota Damansara, 47810 Petaling Jaya, Selangor

Direction : Kalau datang dari IKEA tu korang straight je. Sampai nampak Sunway Giza sebelah kanan korang, terus belok kanan. Terus je sampai nampak signboard beso Encorp Strand tu korang masukkan kanan. 

Note : Aku buat entry nie sebab ramai nau yang suka call aku bila sesat nak ke The Strand ni, diorg ingat aku nie GPS bercakap ke ek.



5 comments :

JAI said...

Ehh tuh bukan air liur si zaid ker terpancut lepas kenyang makan dengan si broframestone...hehe

Jard The Great said...

hahaha.. termasuklah aku yg suka kol tanya directions.

hazman aka species1980 said...

Ko pegi launching product Mychef yea...

Unknown said...

sye yg duk dkt damansara ni tak jejak lagi the Strand...cam cantik je..nk pegi gak la..

shah said...

tak pernah sampai seh