Thursday, November 24, 2011

Sedap Betul Ayam Pongteh Dari Mychef

Hi Korang,

Perasan tak, hari tuh aku ade pi majlis pelancaran produk MyChef tu kan? Of course lah dapat few sample untuk dicuba kat umah kan. So malam before aku ke Penang tuh, ktorg cuba lah resipi Ayam Pongteh nie.


Actually resipi Ayam Pongteh ni adalah makanan turun-temurun baba nyonya so Chef Florence Tan dah buat some adjustment coz nak bagi rasa lagi enak dan sedap kan.


Memula baca cara-cara nak masak Ayam Pongteh ni. Ala senangnya, baca dan ikut je segala instruction yang tertera kat belakang kotak ni. Aku guna yang microwave punya cara. Panaskan, keluarkan, bukak plastik sket then panaskan balik.


Ermm inilah hasilnya. Enak makan panas2 dengan nasi yang panas-panas jugak. Aku masak nasi satu pot je, licin dibuatnya. Mr Big cakap not bad untuk microwave produk ni. Rasa cam rasa asli lah.

Thank you MyChef for these sample. Now Mr Big sibuk suruh aku pi cari kat mana jugak produk Mychef nie. Dia kata senang aku tak de nanti, dia balik umah terus je boleh masak dan makan kan.




7 comments :

MaryaYusof said...

Tengok ayam pongteh ni rasa laporlah pulak... tak tau plak produk ni dlu..nnt balik Msia boleh la beli...Dok tmpt org mmg perlu mkanan segera mcm ni...hehehe

Dalila Hamid said...

sedapnya... lapar ni..

hazman aka species1980 said...

Nak kena cari gak nie... mmg sesuai untuk orang bujang cam aku nie

Affan said...

Amboi, nampak sedap dan sgt menyelerakan

kak ina kl said...

mudah dan cepat di sedia..rasa pun sedap kan

BeaN MorENo said...

rege berapa?

Alyza Fisol said...

wah...nampak terliur plak...mesti beli ni...