Friday, November 4, 2011

Premiere Screening Of 'The Adventure Of Tin Tin (3D)'

Hi Korang,

Hari rabu tu ari, sempat jugaklah aku tengok citer 'The Adventure of Tin Tin kat GSC Mid Valley. Menang tiket free lagi dari Nuffnang. Alah entry yang aku buat pasal Boot Camp dengan Abg Ning. Hah baik baca, sangat kelakar lah.

pakai cermin mata dulu

Tajuknya je nampak cam berat but its actually citer animation. Dulu masa aku kecik2 suka sangat tengok citer ni, kartun favourite tuh.  Kisah manusia yang begitu rapat dengan anjingnya.


"Based on the internationally beloved and irrepressible characters created by Hergé, the story follows the unquenchably curious young reporter Tintin (Jamie Bell) and his fiercely loyal dog Snowy as they discover a model ship carrying an explosive secret. Drawn into a centuries-old mystery, Tintin finds himself in the sightlines of Ivan Ivanovitch Sakharine (Daniel Craig), a diabolical villain who believes Tintin has stolen a priceless treasure tied to dastardly pirate named Red Rackham. But with the help of his dog Snowy, the salty, cantankerous Captain Haddock (Andy Serkis) and the bumbling detectives Thompson & Thomson (Simon Pegg and Nick Frost), Tintin will travel half the world, outwitting and outrunning his enemies in a breathless chase to find the final resting place of The Unicorn, a shipwreck that may hold the key to vast fortune… and an ancient curse"



Bagi Aku:-

Jalan citer menarik sebab aku dah kenal watak Tin Tin ni sejak dari kecik lagi so tak de masalah sangat nak paham. Anjingnya Snowy tu memang bijak betul, sentiasa bersama tuan susah dan senang. Penggembaraannya cukup menakjubkan dan berakhir dengan tempat yang tidak di sangka2 lah. Yelah tengok 3D kan. Rasa segala mak neka pedang, pasir, pistol nampak cam hidup. Watak-watak dalam citer ni senang nak di fahami. Semuanya berakhir dengan happy ending. 

Bagi aku sesuai untuk di tonton sessi keluarga time-time cuti sekolah nie kan.

Mr Big kasi 4/5 untuk movie nie. 3D kan mestilah superb..


5 comments :

SYANI said...

Best ye citer ni??? Nak ajak member gi nonton lah!

Hazmin Hamudin said...

tak reti betul la nak dapatkan tiket free dari nuffnang ni... ada rahsiat tak? hehe

Anonymous said...

bestnya cik lily!

sya cuma penah try 4d kat genting je seklai...


syok kan...

AyuArjuna BiGoshh said...

ala tensen bilalah dapat tgk ni

KiD said...

waaaahh... tiket wayang dengan ciklily memang tak dapat dipisahkan.. hehehee