Thursday, November 17, 2011

First Time Pekena Nasi Dagang

Hi Korang,

Entah apa mimpi agaknya malam tadi yang sampai aku lunch dengan Nasi Dagang kan. Yelah first time in my life makan nasi dagang time breakfast. Rasanya cam dah macam kat Pantai Timur plak.

Citernya cam nie, selalunya aku breakfast kuih + biskut + kopi je tiap2 hari. But harinya agaknya kena jalan jauh coz parking dah penuh plak kat Safari ni, tup2 aku jadi lapo semedang. Sangat2 lapo yang sampai nak pengsan.

On the way naik, singgah jap kat cafe bawah building nie. Check punya check, semua dah licin tinggal bekas je. Then abang yg jual tuh offer nasi dagang ni. Aku dengan x fikir panjang, terus je sambar kan coz dapat lapo. Bila masuk lift baru teringat yang aku tak pernah makan nasi dagang ni time pepagi, kot2 sakit perut ke apa kan. 

Alah malas nak fikir panjang, masuk pantry terus bukak.


Wah, nampak cam sedap. So transfer ke mangkuk microwave then panas kan. Tunggu 2-3 minit jap. Then terus supdek tanpa segan silu dengan bebudak opis lelain, walaupun time tuh dah pukul 10am aku sampai. 

First Impression :


Rupanya nasinya bercampur dengan beras pulut. Baru aku tau. Campur santan sket. Tapi tak de lah rasa mual sangat. Di tambah plaj dengan sambal belacan dan acar mentah sket. Mengagumkan. 


Ya allah kari ikan tongkolnya sangat masyuk. Kuahnya pekat dan sedap. Nampak cam sket je kuah but bila dah di tuang ke nasi walauwei.. superb lah.

Sekali sekala makan nasi cam nie pepagi ok gak kan. Terus kenyang tak payah lunch langsung. Sampai jari pun leh bau2 lagi kuah kari nie.

Lazatttttt....

Note : Tapi kalau hari2 makan, confirm aku sama gemuk dengan Mr Big. Cam no plak tu ek


5 comments :

!! YaNa YassiN !! said...

tgk gambar pun dh terliur,.. kalau dpt makan lagi lah best kan,..

hazman aka species1980 said...

okey beb... esok ko cuba breakfast ngan nasik kerabu pulak....pastu makan nasik berlauk pulak...sure kenyang selalu.... ;-)

Ladysirna said...

Bestkan nasi dagang,saya pun suka!=)

shah said...

sedapnya

Alyza Fisol said...

nampak pun cam sedap...haish...terliur suda...