Tuesday, November 8, 2011

Kulit Macam Porcelain Dengan Maybeline NY Pure Minerals BB Mousse

Hi Korang,

Aku memang ada pakai BB cream but tak selalu lah sebab dia nampak cam creamy bila kat muka kan. So bila ada function ke outing ke then baru aku pakai. Nampak memang licin muka dan cam berminyak gak lah. Mana tak nya, kulit dah berminyak di tambah lagi cream yang berminyak kan, jawabnya leh goreng telur ek.


So sekali lagi Maybeline New York mengeluarkan lagi produk terbaru untuk BB cream ini iaitu Maybeline New York Pure minerals BB Mousse


Memang betul, BB cream dalam bentuk mousse. Selalunya kita jumpa dalam bentuk liquid je kan. Liquid ni nampak berat sket dan cam susah sket nak balancekan kat muka kan. BB Mousse ni plak ianya ringan dan mudah di sapu kat muka especially bagi korang yang baru first time pakai make-up kan.


Bila dah mula pakai BB Mousse ni, rasanya cam ada perubahan sket. Di antaranya ialah :-
  1. Instant poreless-looking skin
  2. Shine-free and fresh
  3. Reduced dullness
  4. Hydration
  5. Natural radiance
  6. soft and supple skin
  7. Lasts all day
  8. SPF30/PA+++ UV protection
Maybeline NY Pure Minerals BB Mousse ni memang sangat sesuai untuk semua jenis kulit termasuklah kulit sensitif. 


Korang boleh dapatkan BB Mousse ni di memana supermarket dan juga farmasi di seluruh negara dengan harga RM54.90. Bunyi cam mahalkan but tahan lama tau.

3 comments :

!! YaNa YassiN !! said...

macam best jerk,.. nak try nanti lah, tp kena tggu BB cream habis dulu, banyak stok beli kat korea hari tueee,.. ::))

hazman aka species1980 said...

kalau harga mahal sikit tapi ade kesan bagus ....mmg berbaloi la kan

POSH76 said...

leh ler cuba nanti ...cam bess jer