Tuesday, November 30, 2010

Premiere Screening The Social Network

Hi Korang,


Semalam aku dapat tiket untuk tengok citer The Social Network. Actually MSN bagi aku tiket nie coz menang online contest diorg. Aku perasan Nuffnang pun ada bagi tiket jugak but still kepada G+ member je. Ermm tak perlah maybe dah tak de rezeki kot.


So ktorg pi ke Tropicana City Mall, PJ. Senang je tempat dia. Dah pernah pi sekali dulu. Sampai2 trus pi makan dulu. Kemudian baru pi amik tiket. Tak ramai lagi orang amik tiket, so dapatlah seat cantik sket kan.



The Social Network nie mengisahkan suka duka pengasas/ foounder Facebook.Com iaitu Mark Zuckerberg. Ini based on true story tau. Mark nie merupakan student kat Harvard Uni. Di sebabkan dia nie frust coz baru je putus dengan awek dia nie, so dia pun dapat idea untuk menghasilkan online frens kat Harvard nie so that dia dapatlah tengok ex-awek dia punya profile.


Nie pelakon citer nie. Yang kanan atas tu lah Mark Zuckerberg. Justin Timberlake jadi jahat tau. Menyampah. Yang kiri bawah tu, hensem tau good fren Mark tu lah.

So semakin lama idea dia semakin berkembang dengan bantuan good fren dia. Diorg pun memperluaskan lagi facebook.com nie ke all over the country. So ramai jugaklah jeles, bangga, dengki dengan pencapaian mereka nie yang membuatkan mereka berdua nie berpecah belah. Eh dahlah penat aku citer. Nanti dah keluar 2nd Disember, korang pi lah tengok tau.




Rasa pelik juga, bila pi semalam langsung tak de yang kenal. Maklumlah ini bukan Nuffnang punya event kan. So lain sket lah.


5 comments :

Ery Farieha said...

okela tu kak
takdela nampak muka same je
ihhiihihik ;P

Bro Framestone said...

bro tengok malam tadi under ManggaAds..

mmg terbaik la.. cam nk jadi cam die la

Sharinginfoz said...

seronoknya dapat tengok sekarang ni busy sikit

Anonymous said...

ermmm..entah bila lah lagi nak dpt tiket pree..hik3X

isabelle said...

kalo so-sial network ada x?
kuikuikui