Tuesday, November 9, 2010

Enaknya Makan di Marche Restaurant, The Curve

Hi Korang,

Lepas balik dari having great time ke Hatyai tu, ktorg amik cuti satu hari. Ala cuti rehat2 sambil kemas rumah. Banyak jugak lah yang settle selain basuh baju kan.


Bila dah penat so malas nak masak. Ktorg pun trus ke Mutiara Damansara. Ingat nak makan kat Ikea tetiba je mr Big cakap tukar angin lah nak makan kat The Curve area plak. So jalan punya jalan, terpandanglah Marche Restaurant nie. Actually ini first time ktorg makan kat sini.


Konsepnya ala buffet, korang boleh pilih apa je yang korang nak makan. Western Cuisine lah. Dari appetizer sampai ke dessert. Semuanya sedap belaka. Bila korang nak masuk je restaurant nie, diorg akan bagi Marche Guest Card, so segala apa yang korang nak makan, diorg akan tandakan kat guest card nie.


Memang banyak kaunter makanan yang korang boleh pilih. Ada kaunter salad, pasta, steak, seafood,vegie, pizza, desset, fruits. Bar air dia plak, uish mengoncang iman lah. Fresh fruit juice, smoothies, ice blended dan memacam lagi lah.




So ktorg pilih, ceaser salad dan sauteed mushroom as appetizer.


Main course plak, aku makan grilled chicken with mushroom sause. Mr Big plak amik sirloin steak which is gambo tak sempat nak amik coz dah nampak sedap sangat. Ktrog terus bedal


Dessert plak, aku amik Hazelnut chocolate, mr Big plak Mocha choclate. Nampak cam cair but tekstur dia keras tau.


Overall restaurant nie not bad lah. Sesuai untuk ktorg yang kuat makan nie.

Contact Details
Lot G87, Ground Floor,
The Curve, Mutiara Damansara,
47800 Petaling Jaya
Tel: 03 7728 9200,
Fax: 03 7727 5660


Ratings
OVERALL RATING : * * * * *
Environment Rating : * * * * *
Food Rating : * * * *
Service Rating : * * * *
Value Rating : * *
Operation Details

Average Price : approx RM100++ for 3 person
Operating Hours : From 10am daily
Accepted Cards: : Master Card , Visa Card
Miscellaneous Details
Halal : Yes
Dining Method : Dine-In / Takeaway
Food/Cuisine : Casual Dining, Cuisine: Swiss, Pastries, Pasta, Fruit Juice, Seafood
Ambience/Features : Family . Air Conditioned . Alcohol . Casual Dining .
Reservations : Accepted

17 comments :

Anonymous said...

lalu jer..tp x penah masuk..suka layan lagu dr live dpn kat depan tu..hiks!

Sumijelly said...

ayoo...terliur aku nengok makanan tu.....huhuhuhu

bila nak bawa aku wei....hehehe


Sumijelly.com

isabelle said...

aisey lily...
aku baru igt dah berakhir episod craving aku nak mkn mhl2.
kena masuk list balik nih...nak tgh akukuat mkn ni.(elehhh x preggy pun akukuat mkn)

tq 4 d review.

hamzah ian said...

wah.. sedapnye..

akiss ferrero. said...

3 org dlm 100 eh? k gak. mmg nk try. tp takut mahal terlampau. sdapnya grilled ciken ituuuuu! ;p

CikLilyPutih said...

@Makdara
live band tu lagu dia bawak sedap2 gaklah.

@Sumi
aku boleh bawak ko, tapi ko belanje aku huahuahauuha

@Belle
sedap giler wei, mantop..

@Hamzah
pi bawak sibunga tau

@akiss fererro
ala biasa2 je, tak mahal sgt lah..

phreak id said...

dulu masa muda-muda zaman couple dulu suka lepak sini walaupun masa student. Almaklum la kawan dengan anak orang kaya. Tapi bila dah kerja dah kawin (dengan orang lain ye) ni tak pernah pulak makan sini. Anyway, dulu Marche Movenpick, sekarang jadi Marche Restaurant ye.




Terbaru >> 1) Sup Meletup 2) Selamat Datang ke Duniahref="http://www.phreak-id.com/2010/11/terkena-asma.html"> 3) Terkena Asma?

sw33tdarling.com said...

ooh pernah gi sana dulu, company belanja.. mmg best makanan kat sana, kan?

kak ina kl said...

nampak cam mahal ajerlah..
bestnya gi hatyai..dulu pernah gi sekali..masa tu anak-anak kecik lagi..

oven ni harga dia nak seribu..tapi sebb tak ada stok akak nak cepat..akak ambil yang display punya..dia bagi RM850.00 tapi tak ada timer yer..

Eyriqazz said...

nyam2...pi bukan reti nak ajak

alinac lover said...

alamak..saya pon tergogat..hahha

- zuriey - said...

takleh tahan tgok..sedapnye..

Anonymous said...

Pretty nice post. I just stumbled upon your blog and wanted to say that I have really enjoyed browsing your blog posts. In any case I’ll be subscribing to your feed and I hope you write again soon!

Liza said...

suka mkn kat sini, rasa mcm fresh and unik

hazman aka species1980 said...

konsep ala bufet yea.... menarik nie.... sesuai untuk orang selera makan besar macam saya gak....hehehehe

Aisyah Nazurah said...

Hi, nk tanye marche ni ade certificate halal x mase masuk tu? sebab bile check di website jakim xde dlm list. harap boleh clarify. thanks.

Anonymous said...

Is the halal status comes with the official halal jakim cert and logo?