Thursday, November 11, 2010

Nuffnang Premiere Screening of Skyline

Hi Korang,

Entry dah buat malam tadi, tapi lupa nak post.


Ktorg ( aku + mrBig lah, sapa lagi kan) dapat tiket wayang free from Nuffnang. So malam tadi, ktorg dapatlah tengok citer Skyline nie di TGV Wangsa Walk.


Cepat jugak, ktorg sampai. Maklumlah dekat betul dengan umah mama kan. Pukul 8pm dah amik tiket. Kemudian terus pi makan kat Heritage House.

Amik tiket dulu.

Pujuk2 Robb, dapat gak notepad nie.

Memula nampak Hamzah,kemudian SharingInfoz plak, Daydeck pun lepak jugak. Anakperak dan Redlinda datang kemudian. Last sekali Chearm dengan kawan pinknya yang cun tu. La korang tak caya, tengok gambo kat blog daydeck nanti tau.

Tengah gossip2 nie

Tengah beratur amik popcorn free nie. Pop corn kat sini sedaplah, terasa manis2 nya.

Sinopsis citer dia, ermm cam nie:-

"After a late night party, a group of friends are awoken in the dead of the night by an eerie light beaming through the window. Like moths to a flame, the light source is drawing people outside before they suddenly vanish into the air. They soon discover an otherwordly force is swallowing the entire human population off the face of the earth. Now our band of survivors must fight for their lives as the world unravels around them"

Secara ringkasnya (sinopsis) cerita ini mengenai alien (makhluk asing) yang datang ke bumi untuk menculik or menangkap manusia dengan mengeluarkan cahaya berwarna biru. Selepas menangkap manusia, makhluk asing tersebut akan menyedut otak dan memindahkan otak tersebut bagi menghasilkan "new alien". Yang ni diakhir cerita baru tahu.(Baca dan cilok dari SharingInfoz, TQ bro)

Tapi korang kena concentrate betul2 tengok citer nie sebab adegan dalam film nie tunggang terbalik sket. Nak menduga kepala otak korang yang bijak pandai tu. Ala apa2 pun, korang pi tengok sendirilah, baru paham apa yang aku cakap nie.

Aku tak reti bagi rating. So jangan tanya.Tapi mrBig cakap 2.5/10 je.Nampak cam teruk je kan. But terpulang pada korang yang pi tengok. Maybe sebab climax kuar dulu sebelum citer tu abis kot.

Dah, pi tengok sendirilah

p/s : Sambil update nie, sambil makan popcorn 2 mangkuk besau yang dapat free tadi. Sedap gak, makan popcorn memalam ek.

28 comments :

Sumijelly said...

wah......lama tak tgk wayang la.......hahahahaha


Sumijelly.com

hamzah ian said...

nak gambar plisssss.... antar kat email plissss

daydeck86 said...

bosan siot citer ni

h4ni3 said...

aik.. itu sumi tada pigi skali ka?

- zuriey - said...

takde perasaan tgk citer ni semalam

chentaMAYA said...

hamzah ian gosip je keje! har har!

isabelle said...

jeles tau aku tgk aktvt2 korg nih...

noor afzan said...

ruginya tak dapat jumpa akak semalam.
huhu~

Ciklinn said...

syokknyerrrrrrrr ciklinn coti 3 tahun tgok wayang.. huhuhuu

sw33tdarling.com said...

terlupa ada bloggerzz kat wangsa walk, kalau tak boleh ler keypochi nempel2 kot2 dapat tiket sedekah... :)

Zul UnicBoyz said...

waa....
bestnye...
jeles2....
huhu....

hakimfaridzul said...

hi kak lily!

tertunggu gak mne gmbr sye?
muahahahaha

cerita tu sngt peningkan kepala otak!hahahahaha

tia said...

cik lily! tia lahh yg kawan pink che arm tuh . hehe!

:)

hazman aka species1980 said...

whoaaa.... kalau bab2 memujuk nie cik lily memang pandai..... ekekeke

y@n@ M!B said...

salam kenal...

seronok tgk korang lepak ramai²..huhu~ =)

CikLilyPutih said...

@yana
hi gak to u, ada ke malam tadi?

CikLilyPutih said...

@sumi
ko selalu bg tiket ko kat orang camne ko nak join

CikLilyPutih said...

@hamzah
pls cilok je kat sini

CikLilyPutih said...

@daydeck
bukan setakat bosan, cam haram

CikLilyPutih said...

@hanie
sumi jaga anak kat umah

CikLilyPutih said...

@zuriey,
boasan betul actually kan

CikLilyPutih said...

@Belle
ala jgn jeles okeh

CikLilyPutih said...

@ciklin
lama nye cuti tgk wayang

CikLilyPutih said...

@hakimfaridzul
la gambo awak goyanglah, cam tak cantik itu yg tak masukkan tu

CikLilyPutih said...

@Tia
oo awaklah miss pink tu ek..

CikLilyPutih said...

@chentaMaya
itu memang hobi hamzah kan

CikLilyPutih said...

@hazman
ermm baru tau kan, apamacam terror tak?

epulafea said...

hoh ternampak kak lily (ehh betul ke nama ini? keh keh keh) tapi segan nak tegur.

saya pemalu. Y_Y