Wednesday, November 10, 2010

Pesta Muruku

Hi Korang,

Update nie kat opis. Time lunch nie.

Hari nie aku kat opis nie berpesta muruku. Maklumlah, geng2 yang baru balik bercuti dari Deepavali dah naik kan. So memacam bendalah yang diorg bawak. Yang best tu, semua letak kat bilik aku. Dah macam port plak kan.

So inilah dia,

3 jenis muruku besar,kecik dan bergerigi. Satu tu macam kuih ros atau kuih goyang yang mak2 kite selalu buat time raya tapi yang nie rasanya manis.


Tengok betapa sukernya dapat makan kan.


Sedap yang nie

Lagi sorang pencinta kuih2 raya

Hah, yang nie bergerigi tuh.

Tuan punya bilik yang organize pesta muruku nie.


So, terima kasih kepada mr Selvam yang sudi bawak muruku ke opis sebab dia tau ktorg kat opis nie kaki melantak kan.

Pegi kedai beli buku
Buku plak warna- warni
TQ Selvam sebab bawak muruku
Lain kali bagi ktorg makan lagi


Apa lagi, sambung bedal lagi walaupun baru je lepas pekena nasi goreng kampung.

9 comments :

ManjaIxora said...

wah.. kenduri maruku gamaknyer.. hehehe..

Ciklinn said...

wahh syokk tu.... maruku mmg feveret semua org kan...

Puan Isah said...

Byk nyer muruku... :) yg bergerigi tu sedap, sebab ada rasa rempah kan?

hamzah ian said...

sob2.. takde orang bagi pun..

isabelle said...

mmg best dpt mengudap dgn maruku...sebab x semua org sukayg manis kan?
savoury is always good

win@momyShaneQeisha said...

mesti ranggup mmaruku tu.sedapnyerr

Liza said...

wah, mcm2 jenis maruku nie, mmg best!

Sharinginfoz said...

memang sodap maruku ni.... kalau yang free lagi sedap

darkbatman said...

dh lame x mkn maruku.. time deepavali pun xde yg nk kasi.. mcm best kan.