Monday, November 29, 2010

Peter Pan The Musical @Sunway Lagoon - Gala Premiere!

Hi Korang,


Sorry lambar sket update, terlampau buzy weekend ari tu sampai nak amik cookies dengan K Ina pun x sempat. Sorry ek.. nanti kite amik tau.


So jumaat lepas, aku dapat invitation from AMBP ke Peter Pan The Musical kat Sunway Lagoon. Actually aku hantar je email bila AMBP put some notice pasal nie kat blog dia. Tup tup dapat plak invitation kan. Aku perasan gak yang Nuffnang ada bagi invitation nie but kat G+ member. So confirm2 lah aku tak dapat kan. Sapelah aku di matamu kan. huhuhuhu...


Yang best tu, dapat gala premiere show. Wah kembang2 hidung kan coz dapat tengok dengan free je. Tapi yang tak best, MrBig tak boleh teman sebab malam tu dia ada hal plak. So korang bayangkan lah aku cameraman aku jugak lah yang kene cover show tu kan. Jawabnya gambo yang ada muke aku satu je. Itu pun mintak tolong one of blogger yang kau kenal, tak silap aku nama dia Kevin kot. Dia pun dapat tiket thru AMBP jugak. Actually Peter Pan The Musical nie merupakan production dari London but design stage and some of the dancers are Malaysian tau. Kagum jugak aku tau.


La korang tak kan tak tau pasal kisah Peter Pan nie ek? Ala citer dongeng bebudak dulu-dulu kan. Ia mengisahkan Wendy yang selalu berangan untuk berjumpa dengan Peter Pan yang selalu diceritakan oleh ibunya. Satu malam Peter Pan yang realitinya muncul dihadapan Wendy dan terus mengajaknya ke Neverland. So dari situ pengembaraannya bermula. Wendy berkenalan dengan Tinkerbell, Lost Boyz dan juga musuh ketat Peter Pan iaitu Captain Hook. So dalam masa satu jam tu, memacam2 aksi dan gaya dipertontonkan. Sangat best. Sungguh real.

So, some of shoot yang sempat aku amik guna camera kecik aku nie.

Cantik kan, siap ada snow lagi tau..

Nampak tak? Peter Pan terbang dengan Wendy.

Captain Hook dan kuncu2nya

All the cast, Malaysian dancers pun ada okeh. Tabik lah

Tengok satu je gambo yang ada muke aku... ermmm.....

Best kan, baik korang pi tengok lah. Tak silap aku show nie sampai end of December 2010. Mombloggers sesuai bawak anak2 tengok citer nie. Maklumlah bebudak mesti suke sebab all the cast tu interact tau dengan bebudak. Lagipun bebudak boleh amik gambo dengan diorg nie. Orang tua susah sket lah. 

So, TQ AMBP. Lain kali boleh jemput lagi ek.

6 comments :

hamzah ian said...

fuhyoo... best

Anna Boleyn said...

waa..bestnye akak... :) emm thanks sbb sudi komen di HLN. sbnrnya sll jgk nmpk cik lily ni kat entry blogger lain. selalu join event nuffnang kan. :)

nurayunni said...

wah bestnye....

isabelle said...

aku xnak tgk peterpan, aku nak tgk peterp*rn. wakakakaka

ManjaIxora said...

bestnyer dpt tgk peter pan.. meriah gitteww..

e.l.i.s.s.m.i.e said...

ingat peter pan dari indon tu..hehehehehe :P