Wednesday, November 3, 2010

“IF I HAD RAPUNZEL’S HAIR”

Hi Korang,


Rapunzel A Tangled Tale

Aku kalau dapat rambut emas 70 kaki panjang yang cantik giler nie macam Rapunzel, haruslah aku memanfaatkan sesungguh hati. Memanglah nak jaga tu susah tapi aku akan buatkan rambut Rapunzel aku nie berguna untuk aku.

So, bagi menampung perbelanjaan penjagaan rambut Rapunzel aku nie, aku akan buat business rekreasi kecil-kecilan di kawasan rumah aku nie iaitu


BUGGY JUMPING

La sebab ape? Aku kan duduk umah burung merpati (condo). Tingkat tinggi plak tu kan. So why not, aku cuba bisness nie. Lagipun kat tempat aku nie, tak de tempat untuk remaja belia beriadah. Kalau playground bebudak kecik tu adalah.


Aku buat bisnes nie on weekends je. Maklumlah time cuti kan. Semua orang ada rehat2 kat umah. So station nak lompat tu, aku buatlah booth kat tingkat yang paling atas sekali. So orang2 dari building lain pun boleh nampak.



Ala aku charge memurah je bukan harga oversea tau, lagipun aktiviti keluarga kan. Mak bapak anak2 pun pun boleh main sekali. Nanti pepandailah aku adjust ketinggian kan. Dah nama rambut Rapunzel.


So bolehlah diorg2 yang datang main nie praktis buggy jumping sebelum pi buat real buggy jumping kat oversea kan.



By the way, kalau betul2 aku ada rambut cam cik Rapunzel nie, ishk memang aku treasure bebetulah.

Tapi yang cuma ada:-

Ini je yang ado!... Cik Lily Putih Si perasan Rapunzel

La bukan apa, korang baca nie...Nuffnang la nie.. Ada nak kasi tiket wayang free lagi.

The 40 most creative blog posts will win a pair of invites to watch Rapunzel : A Tangled Tale 3D on 24 November! On top of that, we have a few prizes for those who outdo themselves in their blog post this time. Wanna know what’s up for grabs?





Oit, cepatlah join. Korang tak nak ke hadiah2 yang gerek2 nie ek?

9 comments :

hamzah ian said...

erm.. time ni terpaksa balik kampung.. tp takpe2... nak masuk jgk.. kalo menang bagi kat org len.. hohoho

e.l.i.s.s.m.i.e said...

wow ! best jugak :) rambut ku pun kemetot ajer :p

sw33tdarling.com said...

wahh gitew....
terbusy laa pulak arini tak sempat nak tgk tiket free nuffnang... huhuhuhu

Puteri Nuur At-Terawis said...

Nanti kita jumpa kat wayang je Cik Lily ;) Hahahhahah.

Anonymous said...

it was greatly gripping to study www.ciklilyputih.com
I want to reproduce your fill someone in on in my blog. It can?
And you et an account on Twitter?

Ms and Mr Red Ribbon said...

good luck!!!

ProfHariz said...

Rajin join contest nuffnang ye :P

isabelle said...

make sure pakai syampu yg menguatkan rambut. x membahayakan peserta bungee jump tu

SizZLing SuZai said...

hahah
xp lah yg ade tu pon
rambut juge..dr botak buruk pule
kn..heheh GOOD LAQ cek lily ^^