Tuesday, November 16, 2010

Nuffnang Press Screening : Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 1

Hi Korang,


Dengan bantuan daydeck, aku dapat jugak Nuffnang invitation for press screening Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 1 nie di GSC Mid Valley, semalam pagi.


Ini serba sedikit sinopsis filem nie.

Harry Potter and the Deathly Hallows merupakan series yang ketujuh dan series terakhir di dalam series filem Harry Potter, di mana ianya di bahagikan kepada 2 series yang panjang.

Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 1 bermula 19 November 2010

Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2 akan ditayangkan 15 Julai 2011

Bahagian 1 mengisahkan Harry, Ron dan Hermione menjalani satu missi pengembaraan yang amat merbahaya iaitu menjejaki dan menghapusksn rahsia keabadian dan kuasa Voldemort – The Horcruxes. Tanpa bantuan professor dan pengetua Dumbledore, 3 sekawan ini harus saling membantu sesame sendri untuk menangani segala apa jua dugaan yang datang. Tetapi Dark Forces senantiasa akan memecah belah mereka bertiga ini.


Sementara itu, di dunia Sihir menjadi sesuatu tempat yang paling merbahaya bagi musuh Dark Lord. Peperangan yang tiada kesudahan sudah bermula dan tentera Voldemort ‘Death Eaters telah berjaya menakluki Kerajaan Sihir dan Sekolah Hogwarts. Ini kerana mereka mencari sesuatu yang bernilai untuk Voldemort iaitu Harry Potter, The Chosen One.


Harapan Harry adalah untuk mencari The Horcruxes sebelum Voldemort menangkapnya. Apakah kesudahannya, ermm korang kenalah tengok kan filem nie kat panggung.


Bagi aku, cerita nie memang best. Sound effectnya yang superb. Jalan ceritanya mudah untuk difahami walaupun ada a few babak tu nampak cam lembab sket.

So kalau korang nak tengok citer nie, please make sure korang tengok series yang sebelumnya, so dapatlah korang catch up watak2 dalam filem nie.

Rating 8.2 out of 10. I Like.. Cepat book tiket sekarang..

10 comments :

Sharinginfoz said...

memang dinanti-nantikan oleh peminat setia harry potter, memang must watch movie untuk tahun ini

isabelle said...

lakiaku mesti ketaq nak tgk. aku pulak...10x tgk, 11x i tanya itu ini.
hahaha

hamzah ian said...

tak aci.. jeles.. lame dah sy nk tngk citer ni.. sob2..

YobSumo said...

oh nasib baik aku bukan hantu harry potter, kalau tak buleh jelas habis ni!

hazman aka species1980 said...

whoaaa... dapat tengok awal.... jeles3x... tak aci nie... ;-p

CikLilyPutih said...

@sharinginfoz
bestkan citer nie. eh thx coz teman tgk wayang nie

CikLilyPutih said...

@belle
ko nie.. baik pi tgk sebelom ko beranak, kot-kot anak ko nanti cantik cam hermoine kan

CikLilyPutih said...

@hamzah
ko download je kat BB ko tu nanti huahauhaua

CikLilyPutih said...

@hazman
jgn jeles... daydeck yg suruh ganti lah..

Anonymous said...

harry potter 7.. tak best langsung.. byk sgt scene yg lembap.. sunyi sepi.. xde bunyi.. ada satu scene yg sengaja dipanjang2 kan... nk tambah masa lah tu.. kan ada episod 2 taun depan.. huhh mnyesal tgok.. ramai jgk penonton yg keluar panggung awal... mmg membosankan..