Thursday, November 18, 2010

Highway Jem, Sebab Apa Ek?

Hi Korang,

Update citer simple2 lah hari nie.

Aku baru je sampai umah dari umah mak aku. Dari Melaka sampai umah aku lebih kurang 1 jam lebih je. So taklah jauh sangat kan.


But malam tadi, memang aku marah betul. Aku dari masuk highway dari toll Bangi. So masuk je dah terus jem. So ingatkan jem biasalah. Jalan dah tersenggut2 cam siput. Ok fine. Buat bodoh lagi lah. Layan FB dan Twitter je, sambil nyanyi2 kan.

Tapi bila kereta aku tersenggut2 dekat 20 minit pada tempat yang sama, aku mula naik heran.  Mr Big cakap accident kot. Itu yang panjang jem tu. So dekat 1 jam lebih aku baru sampai toll Seremban. Pas tu terus laju je jalan. Aku nak tengoklah jugak, mana accident yang teruk tu, ermm jawabnya hampeh.Tak de apa2 pun kiri kanan jalan.


So pelik gak aku, apa punca jem nie? Adakah di sebabkan kereta2 mahal kat highway nie tak daya daki bukit? atau lori tangki minyak/bus ekspress duduk lane kanan? ataupun pemandu kereta yang sambil lewa bawak kereta kat lane kanan ek?

Ishk, muskil lah aku nie? Macam main puzzle plak ? Korang tolong bagitau aku sket, boleh tak?

18 comments :

Aus MeLankoLik said...

beraye la , hahaa

LiFe KaMi said...

ada org jual ketupat kot, cik lily sampai dah abis dah..hehe(gurau je)

hamzah ian said...

dah ramai sngt maybe diaorang bwk slow2.. hahaha

noorafzan said...

maybe mmg ada accdient mungkin kecik je dan dah settle.
biasala orang mesia kan.
bila accident sikitpun sibuk nak tgk.
slow kan kete maka jem la jalan.

Lin Elier said...

Pemandu lesen kopi O ler tu.... bawak 90km/h tapi dok layan lane kanan..... org dok flash highbeam pon buat derkkk ajer...

Heran mcm mana buleh dapat lesen....

Slamat Hari Raya Haji ya...

hazman aka species1980 said...

diorang sumer jadi pemandu berhemah la kot.....ngeee

CikLilyPutih said...

@Aus
ermm raye sakan nampak..

CikLilyPutih said...

@life kami
bukan ketupat lah, lemang hehehhe

CikLilyPutih said...

@hamzah
itulah bila dah ramai tur s jadi lembab

CikLilyPutih said...

@noorafzan
biasalah kot, rakyat malaysia kan prihatin

CikLilyPutih said...

@Lin
bukan setakat lesen kopi O, lesen terbang pun ada agaknya.. bebtul heran lah

CikLilyPutih said...

@hazman
sangatlah berhemat.. geram betul lah

POSH76 said...

kdg2 pelik takde apa2 berlaku pun Jem huhu

Sharinginfoz said...

hmmmm hari biasa lancar bila tiba musim perayaan slow aja semuanya

isabelle said...

mmg bunguk driver lembabmcm tu. dia kira brp byk batu ada tepi jln kot.
aritu balik endau pun, mcm tu...jem punya jauh.tapi xde mende pun

Lady of Leisure said...

agaknya jamm sebab semua orang nak balik smlm kot sebab harini ramai jugak yg keje kan.. kitorang balik awal skit dari emlaka smlm, about 2pm gitu.. alhamdulillah jalan ok..

h4ni3 said...

dia saje nak bagi kau sampai lambat tuuu.. hehehe

farahwahida said...

jem sebab musim raye kot jadi kete byk atas jalan..betul ker Ciklili?heheh