Friday, November 19, 2010

Filem 2 Alam, Dah Pecah Panggung!

Hi Korang,

Nak tanya sket nie, korang dah pi tengok ke filem 2 Alam nie? Ala Dr Rozmey punya. Eh, dah keluar panggung okeh, 18hb Nov. Semalam lah tu. So far aku tengok trailernya not bad jugak. Rasa cam nak pi tengok tapi not sure may be bila ada free time kot weekend nie.


 
So aku sesaje la google pasal review citer kat internet. So ini aku dapat. Komen dari penonton yang dah tengok filem 2 Alam nie.


Ambik dari Facebook Dr Rozmey

Hah kau, ramai kata best filem nie. Masa aku on the way tadi, aku dengar kat radio Era.FM, diorg call Dr Rozmey sendiri untuk tanya perkembangan filem nie di Jitra Kedah. Jawapan Dr Rozmey, sangat memberangsangkan, panggung totally penuh. Kutipan tiket dah sama banyak dengan kutipan filem Harry Potter. Wah, kagum jugak aku dengar.

Tapi ada orang cakap tak best langsung. Trailer je best tapi citer kureng. Nah, korang check it out nie.

Di ambil dari OhBulan!

Ada, few blog yang review pasal filem nie. Di antaranya ialah Andyhowtt , BeautifulNara , Eizlanyusof, dan Mohdhafizuddin. Actually banyak lagi, but ini je yang sempat aku jumpa.

Ermm, itu wartawan/bloggers yang komen tau bukan aku. Maybe tak semua orang suka benda yang sama, betul tak?

Bagi membuktikan filem nie best ke tak, aku cuba paksa mrBig pi tengok citer hehehhehe. Tapi dia bukan peminat filem melayu, ermm cam ne nie ek?

20 comments :

Eyriqazz said...

apa yang dah

zool said...

jom ramai2 tengok. kasi filem ni pecah RM40 Juta sampai pecah panggung dan punggung.. huhuhu

Aku X-PO said...

eh, link saya pun ek? hehe tu entry dah lama dah..tak ada kaitan dgn review filem tu..hehe pe2 pun, macih ye kak :D

Makin Dewasa, Makin Simple? Anda Bagaimana?

Nia said...

rasanya yang Dr.Rozmey canang2 nak dpt RM40 juta tu, mesti trategi marketing dia kan..org bisnes..hehe

nama.aku.lynn said...

lets wait and see apa kata media lps ni..=)

Aus MeLankoLik said...

dah tgk tadi , tapi rase tak best , hahaha

Anonymous said...

Hey i am suuper boy

- zuriey - said...

pendapat masing2..tapi masa review wartawan banyak komen tak best

isabelle said...

kalo i ajak mrhubby yg xsuka citer melayu tu, harus la dpt jwpn yg bias.
so i guess, mrbig akan bagi jwpn yg predictable jugak.hahaha

Sharinginfoz said...

rasanya promosi memang bagus punya itu membuatkan org nak confirm sama ada ok ke tak, nanti jangan lupa buat review ya

h4ni3 said...

hahaha.. tak koser ai nak tengok

hazman aka species1980 said...

Alamak.... u nak tengok yea.... waiting for the review....

Sophia Rani said...

perlu ke nak tgk?? hehehe

CikLilyPutih said...

@zool
pecah punggung ada lah

CikLilyPutih said...

@X-Po
ala dah amik info kenalah bagi credit kan

CikLilyPutih said...

@Nia
kita rasa pun gitu gak lah..

CikLilyPutih said...

@Aus
tak best ek..

CikLilyPutih said...

@zuriey
itulah pasal. rasa dah cam x nak tgk lagi dah

CikLilyPutih said...

@Belle
laki ko dgn laki aku same je.. langsung x minat citer melayu

CikLilyPutih said...

@hanie & hazman
dlm proses pujuk mrbig nie..