Friday, October 22, 2010

Episod Akhir Siti Kelembai

Hi Korang,

Semalam merupakan episod akhir cerita Siti Kelembai nie. aku pernah buat review pasal cerita nie 2 ke 3 minggu yang lepas. Best kan.

Aku tak tau pun, malam tadi tu merupakan episod skhir. But bila aku perasan iklan ada cerita baru untuk gantikan cerita nie, trus je aku grab camera aku nie.


Endingnya, ermm haruslah happy ending lah. Lepas nek dara pulihkan suara mayangsari dan jalak, dia trus jumpa plak Siti Ratna untuk explain kan cam ne nak ubatkan ibunya dengan bagi ibunya minum darah si Siti Ratna nie. So budak berdua nie (Siti & Moin) pi lah hospital untuk process amik darah untuk nak bagi ibunya minum. So malam sebelum diorg nak pi bagi ibunya darah tu, si jalak dah pun bukak cerita yang si Tarang gemuk hip hop tu sebenarnya ada niat jahat terhadap family diorg nie.


So pepaginya dirog bertiga termasuk si Tarang dan Jehan yang ikut belakang diorg pergi ke pondok Mayangsari untuk transfer darah tu lah. But tak kesampaian sebab si Tarang dan bomoh Damak pun sampai gak time tuh. Damak terus rampas darah tu then minum. Tak sampai sesecond Siti Ratna marah dan terus jerit sampai mereka semua jadi batu.


Setelah Siti Ratna pulihkan ayah dan Jalak, mereka terus pulang ke rumah untuk pulihkan Mayangsari. Rupa2nya mak si Moin tu, adalah maknya Mayangsari. So Mayasari, Moin, dan kakak moin adik beradik dan mak Moin adalah nenek Siti Ratna. Hah kau, tonggeng terbalik kan.

Yang kelakarnya, si Moin tu tak dapatlah kawin dengan Siti Ratna. Tarang dan Damak dah jadi mercu tanda roundabout kat kampung diorg nie...


Apa macam? Korang paham tak aku tulis nie. Kalau tak paham tanya okeh.

That's it...

5 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

jarang dapat tengok citer ni.selalu ajer lupa :p

- zuriey - said...

cian kat moin..frust tul dia tak dapat kahwin dengan siti

Liza said...

ramai gak kengkawan yg follow crite nie, liza tak follow ler

Anonymous said...

last week our class held a similar talk about this topic and you point out something we haven't covered yet, thanks.

- Kris

kak ina kl said...

Rajin akak ni ambik gambar ek

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails