Wednesday, October 20, 2010

Blogger Mesti Idealistik

Hi Korang,

Satu ketika pada minggu lepas...


Ada 3 orang budak tengah duk lepak tak tau nak buat apa.

Ali: Apa nak tulis hari ni punya entry?

Amad: Aku pun bengong2 gak nie

Minah: Ala aku hentam je, janji ada entry untuk upload. Hentam pun biarlah ada faedah punya.

Ali: Aku x paham betullah orang yang update citer kat suratkhabar tu. Amik bulat2 copy paste je

Amad : Ala diorg kejar SEO dan naik kan traffic itu je

Minah: Yelah, janganlah melampau sangat, at least buat la summary or bagi pandangan tentang topic tuh.

Ali: Setakat amik gambo dan tulis cerita ikut style sendiri dah lah.

Amad: Aku lebih suka tulis pasal diri aku sendiri tak pun apa yang kat sekeliling aku. Kalau amik je citer kat suratkhabar tu, baik aku baca berita online. Yang banyak yang boleh tau, ye tak?

Minah: Blogger mesti kaya dengan idea betuk tak? Kekadang tu pasal ikan goreng dengan nasi panas pun boleh jadi modal gak kan.

Ali: Aku suka ikan goreng, sedap oo ratah cam tu je tapi kalau ada nasi panas lagi superb

Minah : Ko tu memang, ada makan-makan je ingat nasi. Event pepagi pun ko ingat ada nasi gak kan

Amad : Hah, tengok dah kuar pun satu idea.




Hah, korang cam tu gak ke? Selalu ketandusan idea. Ala senang je, fikirkan apa yang jadi kat sekitar korang. Confirm boleh tulis lah dengan bernas sekali

Pics : Credit to Google

10 comments :

Anonymous said...

selalu gak otak blur cenggini..tp di mana ade kemahuan, disitu ade jln.. :) biar N3 jrg keluar, tp berisi dn kebabom!

Darkbatman said...

kdg2 idea dtg tanpa perlu penat pk..hehe.. tp seo 2 depend.. ade yg mls n ade yg rajin cz jari yg menulis..hehe..klau mls nk pk, copy le jwbbya dorg ne.

hamzah ian said...

hehe..

ManjaIxora said...

ooo.. camtuh ek..

akan cuba dipraktikkan.. hohoho

thanks ciklilyputih.. hohoho

Kujie said...

kadang2 mmg 'writer block' tak tahu apa nak update

salah satu cara - buka bookmark lawat blog yg dah lama kita tak jengok...kadang2 dpt idea

bab cerita dari suratkhabar semata2 utk SEO tu - kesan jangka panjangnya tak berapa elok - mgkn tujuan kita berblog utk berkawan bkn semata2 utk 'robot google'

gadisBunga said...

kdg2 mmg idea kering takmau dtg...

Liza said...

liza pun slalu ketandusan idea, so tgk apa berlaku di sekeliling utk dapat idea

transformed housewife said...

selalu jugak tak de idea. tapi bila tak de idea, mulala cari gambar2 peribadi yg menarik yg boleh dikupas.

||| PöJìé PööH ||| said...

Bukan setakat kne idealistik ok malahan kne juga kreatif.. cehh cakap orang saya nih ;p

Love,
PojiePooh Abdullah

mrs jamal said...

kalau saya..bila xder ider lebih baik jenjalan je dari copy paste mane2...