Thursday, June 30, 2016

Buka Puasa Di SHANGRI-LA Hotel Sempena Kempen CSR "Embrace Gift of Life"

Hi Korang,

Ye...
citer pasal makan-makan lagi


Last week dapat jemputan berbuka puasa di Shangri-la Hotel Kuala Lumpur. Ermm kebetulan jugak Mr Big cuti hari tuh, so bawak sekali untuk jadi photographer aku lah kan.


Shangri-La Hotel, Kuala Lumpur membantu 12 orang kanak-kanak sakit kritikal yang mengidap penyakit jantung yang berbahaya untuk menjalani pembedahan jantung serta-merta yang kos keseluruhan bernilai RM503, 000.


Rasa bertuah sekali kerana KDYMM Tuanku Nur Zahirah akan memberikan cek-cek ini kepada 12 kanak-kanak yang istimewa ni bersama Area General Manager ofShangri-La Hotel, Kuala Lumpur Mr Manfred Weber.






Semuanya nampak sihat kan, padahal ada yang baru je lepas operation tau. Memang tabah parents diaorang ni.



Inilah dia 12 kanak-kanak yang mengalami sakit kritikal di jantung mereka ek



Selain daripada itu, tiga rumah kanak-kanak khas memerlukan iaitu Tasputra Perkim, Pertubuhan Kebajikan Al-Firdausi dan Pusat Penjagaan Kanak-Kanak Cacat Taman Megah juga di undang sekali bagi memeriahkan acara buka puasa hari tuh. Kira-kira 200 orang akan menghadiri majlis tersebut termasuklah penerima sumbangan dan ahli keluarga mereka.



Di samping itu jugak, En Manfred Weber juga turut memberikan sedikit cenderati dan juga duit raya kepada anak-anak istimewa ini bersama Area Director of Communications Datuk Rosemarie Wee.


Sambil tuh, meh tengok apa yang jadi hidangan ktorang para media berbuka hari tuh















Banyak sangat choice sampai pening nak pilih yang mana satu nak makan.


aiskrim mango dan strawberry ni sangat-sangat pure rasanye

Menarik kan menunya, Mr Big sampai tambah 2 kali tau makan hehehehe

Terima kasih kepada pihak Shangri-la Hotel kerana sudi menjemput ktorang ke majlis simple tapi penuh bermakna ni ek

About the Embrace of the Gift of Life

Since 1985, the Shangri-La Hotel, Kuala Lumpur has been organising an annual charity project to raise funds for children who suffer from heart ailments and who need urgent surgery. From 1999, the hotel's "Embrace Gift of Life" charity has taken the form of a giant Christmas Charity Tree with a unique theme each year. In 2015, the tree had the theme­ Magical Macaron Christmas, with 200 miniature macaron Christmas trees making up a giant Christmas Tree. The miniature macaron Christmas trees were for sponsorship by donors, each for a minimum donation ofRM1,000/-. Together with the Hotel's own CSR funds, we are able to help 12 children undergo surgery.

1 comment :

Mommy Muhaimin said...

Kesiannya. Kecik2 dah berbedah. Saya yang dah tua ni pun naik seram bila dengar perkataan bedah. Huhu. Diari Mommy Muhaimin