Wednesday, June 8, 2016

Food Hunt Di KLANG PARADE, Mencari Makanan Untuk Berbuka Puasa Di Sini

Hi Korang,


Klang Parade? 

First time jejak kaki ke sini dan first time jugak aku beranikan diri drive SiEvo ni jejauh buta ni kan tapi bila dah masuk area Shah Alam tuh la dekat je jalan nak ke Klang Parade ni ek.


Ktorang seramai 12 orang bloggers ni kemari atas satu tujuan iaitu ‘Food Hunt’ yeahhhh. Makan siapa tak suka kan, lebih-lebih lagi di bulan puasa ni. Pasti ramai yang sibuk mencari sambil mengoogle tempat buka puasa yang harganya berpatutan, dekat dan sedap. 

So kitaorang meet up dulu di

TEH TARIK PLACE

Hebat jugak Teh Tarik Place di Klang Parade ni ek sebab ramai orang. Oh ye menu kat outlet sini aku rasa lagi banyak dan sedap-sedap belaka lah. Tengok menu dah sedap inikan plak bila dapat makan hahahah

Petang tuh ktorang dijamu dengan

POPIA

PISANG GORENG

TEH TARIK

Sesuai dengan waktu ketika itu untuk minum petang. Memang 3 hidangan ni cukup meriah sampai bertambah-tambah kitorang makan especially popia sebab dalamnya ada udang seketul hehehhe. Teh Tarik memang senantiasa awesome tiada tolok bandingannya.

Promosi buka puasa di Teh Tarik Place, memacam ada ek dan nampak sedap plak set mealnya. Arrrghh temptingnya nak makan


Disebabkan kitaorang ni ramai, so kitaorang di bahagikan kepada 3 kumpulan. Lepas je di agih-agihkan terus je ktorang ke venue makan yang berlainan so memasing dapat rasa sendiri kenikmatan menu makanan tu ek. Aku dalam group 1 bersama Aten, Naomi, Naim dan Azraei. Ok je group, group kuat makan semuanya hahahaha

Tempat pertama yang group 1 jejak iaitu

THE CHICKEN RICE SHOP

Yeah memasing tak puas makan di Teh Tarik Place tadi kan so ktorang sambung makan di sini. Nasi ayam I like it!! Kitaorang dijamu dengan hidangan nasi ayam yang terdiri daripada 4 jenis cara ayam di masak iaitu roasted, steamed, honey dan soy sauce.







Makan jangan tak makan



Oh bulan Ramadan ini The Chicken Rice Shop ada promosi menu ‘Ayam Berempah Istimewa’ yang boleh di pesan mengikut set menu A, menu B dan menu C dan jugak secara ala-carte. 

Baik amik yang menu set kot sebab aku rasa lebih berbaloi untuk yang kuat makan kan.




Sempena bulan Ramadan ini jugak, pihak Klang Parade senantiasa akan mengadakan jualan murah serta promosi hari raya ini. Segala-galanya berlangsung di centre court Klang Parade ni. Nampak ni sekarang ni tengah promosi barangan bayi.



Tapi nampak tak kat stage tuh?
Hah pihak Klang Parade dah ada plan untuk invite team boboboi datang untuk memeriahkan acara di sini tak lama lagi tau. Bestkan, ewah aku plak yang excited lebih. 

Next, ktorang ke tingkat 5 plak.



Level 3-5 ni diorang kira cam baru refurbish so nampak all brand new cantik je warna putih dan terang benderang. Kira level 5 ni merupakan tempat entertainment sebab ada panggung wayang, tempat berlibur dengan main game, ada karaoke dan yang penting ada tempat makan yang banyak .

Ok tempat kedua group 1 pi iaitu

TAKO WAN

Kiosk ni betul-betul berhadapan dengan escalator, so naik-naik je dah nampak kedai kan. Kedai Tako Wan ni menghidangkan menu takoyaki yang mempunyai pelbagai perisa.







Kitaorang sempat cuba takoyaki perisa octopus, chicken and cheese, otak-otak, sosej dan dihidangkan sekali dengan minuman ice blended yang sedap.

Tempat ketiga yang ktorang jejak adalah

SSF

Ini bukan tempat makan ek tapi tempat keperluan hiasan rumah tak kira luar mahupun dalam rumah. Boleh meruntun jiwa aku bila masuk kedalam kedai ni.

Korang tengoklah ek



















Itulah segala kelengkapan hari raya boleh di dapati di sini. Cakap je nak apa semua ada, tapi barangan deco rumah lah kan. Bunga-bunga, daun-daun, lampu, langsir even perabut pun ada jual sekali ek. Untunglah orang Klang, nak shopping raya kan datang je ke Klang Parade ni. 

Dan terakhir sekali ktorang ke

NEXT FOOD JUNCTION

Rupanya inilah food court di dalam Klang Parade ini. 

Nampak cam simple je tapi bila masuk ada macam-macam kedai makan yang tersedia di sini.









Majoriti menu makanan semuanya yang aku suka makan, ada ikan bakar, ayam penyet, steamboat, makanan tomyam dan memacam lagi. 

Nampak ni,



Si Fatin ni memang kaki makan betullah, cepat je dia order makanan. Aku tengah tunggu makanan dia dah nak makan dah kan. Ishkkk cepat dan pantas. Duduklah ktorang melepak makan-makan kat sini plak. 

Anyway, terima kasih kepada team Klang Parade kerana sudi mengajak ktorang ke mari untuk mencuba segala jenis makanan di samping dapat bershopping di sini kan.


Bagi warga Klang dan sekitarnya iaitu Shah Alam, why not korang singgah ke mari dan mencuba menu-menu makanan yang terbaik di Klang ni kan, kira macam korang tak sempat balik berbuka or stuck jem di area Klang tuh meh singgah kemari untuk berbuka puasa.


Lepas-lepas buka tuh baliklah rumah terus kan, tapi kalau yang singgah tuh geng mak-mak haruslah ke SSF untuk mencuci mata melihat dekorasi rumah. Eh kata raya so rumah pun kena cantik jugak selain kita pakai baju raya kan

Tenkiu Klang Parade

4 comments :

Emarieys said...

laju jer scroll bahagian makanan...semua nampak sedap.

el said...

sedap tako2 tu ciklily
mmg my pujaan tu hihihi

Mommy Cici said...

telan air liur tengok takoyaki ni. huwaaa mana nak carik ni T_T

Nadia Johari said...

lama tak singgah klang parade