MY HISTORIC MOMENTS

Thursday, June 23, 2016

Huawei HONOR 5C Kini Boleh Di Tempah di LAZADA.COM.MY

Hi Korang,


Untuk peminat smartphone dan gadget freak, ni aku ada menda nak share dengan korang.

Tau tak yang Huawei HONOR 5C bakal berada di pasaran Malaysia dalam hujung bulan ni so mesti ramai yang excited kan sebab ramai yang kata featuresnya memang sangat menarik. 


Ni kan teponnya? 

Hehehehe nampak aku dah cuba dulu ek jangan jeles


Meh aku citer sket mengenai HONOR 5C ni secara briefly cam tuh lah, biasalah aku buka tech savvy kan so sket-sket boleh la ek.

Performance System

HONOR 5C ni dijana menggunakan cip pemprosesan (CPU) Kirin 650 dan android version Mashmallow 6.0. Mempunyai memori 2GB RAM dan storage 16GB itu belum masuk 128GB storage melalui Micro SD card. Dilengkapi kamera belakang 13-megapixel dan kamera hadapan 8-magapixel yang aku rasa kalau selfie confirm cantik semedang ek. Skrinnya bersaiz 5.2inci so kalau selfie tu memang cantikla ek.


Yang best tuh ada fingerprint scanner di bahagian belakang phone bagi tujuan keselamatan dan easy access.

cantikkan gambarnya..


Ni beberapa info yang aku rasa sesuai aku share dengan korang mengenai HONOR 5C tu ek.

main processor HONOR 5C

camera specification for HONOR 5C

battery performance for HONOR 5C

Simple-simple aku review ni ek


Oh ya LAZADA akan mula menjual Huawei HONOR 5C ni pada 28th Jun 2016. Hah sempatlah tunggu gaji masuk kan untuk beli phone ni tapi kalau dah minat sangat dan nak cepat dapat korang boleh pre-order di website LAZADA yang bermula dari 20hb Jun hingga 24hb Jun 2016. 

Korang boleh beli di link ini : http://www.lazada.com.my/honor-5c/

Tempahan awal (pre-order) bagi Honor 5C kini dibuka pada 20 June dimana ianya boleh di dapati pada harga RM799 (Grey & Silver) dan RM849 (Gold)

Dah tu apa tunggu lagi ek !!


No comments :