MY HISTORIC MOMENTS

Monday, June 6, 2016

Ramadhan Buka Puasa 2016 | HEI SUSHI, Alamanda Putrajaya

Hi Korang,


Ermm first day berpuasa tahun 2016 ni ek.

Adalah rasa lesu-lesu sket sebab tak dapat pekena kopi waktu pagi kan, so kena maintain segar bugar jugak dan takkan nak bantai tido je sepanjang hari wei makruh tu tau!


Aku nak kongsilah lagi dengan korang mengenai buffet Ramadhan 2016 di kawasan Putrajaya iaitu lebih specific sekali di Alamanda. Ramai orang ingat kedai jepun Hei Sushi ni hidangkan sushi je tapi silap ye korang ada berpuluh jenis hidangan jepun yang difusionkan mengikut tekak kita orang Malaysia.


First time ke Hei Sushi ni ek walaupun lalu lalang tapi tak perasan pun maybe mata dan hati ingat menda lain time tuh so terkaburlah kejap. 

Hei Sushi menyajikan hidangan buffet ramadahan yang bermula 23 Mei sehingga 31 Julai 2016 seawal jam 6 petang sehingga 9.30 malam, Hei Sushi menawarkan pelbagai jenis hidangan berbuka dengan gaya Jepun.


"This ramadhan menu consists of 3 set meals designed to suit the Ramadhan and Raya celebration with different group of friend and families. Thus, there are now even more reasons for family members and loved ones to gather together over a delicious and wholesome meal at Hei Sushi" kata Jessica Tan, Assistant Marketing manager Hei Sushi


Apa yang lebih menark set hidangan adalah bermula serendah harga RM19.90!

Antara 3 set hidangan yang ditawarkan di Hei Sushi adalah seperti di bawah ni hah:-

Set A- untuk 1 pax. 
Harga yang ditawarkan RM19.90

Merangkumi:
Hidangan utama boleh pilih;
*Katsu Jyu (pilihan sos samada kari, teriyaki atau kuah kacang pedas) atau
*Tori Jyu (pilihan sos samada kari, teriyaki atau kuah kacang pedas) atau
* Tenzaru Inaniwa Udon (mee udon bersama udanng dan sayur digoreng ranggup) atau
* Tori Inaniwa Udon (mee udon bersama hirisan ayam panggang)
+
* buah kurma
*Salad atau sup miso
* minuman sejuk red passion

Set B- untuk 1 pax. 
Harga yang ditawarkan RM25.90

Merangkumi:
Hidangan utama boleh pilih 1 antara;
*Katsu Jyu (pilihan sos samada kari, teriyaki atau kuah kacang pedas) atau
*Tori Jyu (pilihan sos samada kari, teriyaki atau kuah kacang pedas) atau
* Tenzaru Inaniwa Udon (mee udon bersama udanng dan sayur digoreng ranggup) atau
* Tori Inaniwa Udon (mee udon bersama hirisan ayam panggang) atau
*Kaisen Inaniwa Udon (mee udon bersama seafood)
+
Side dish boleh pilih antara 1;
*spider Maki atau
*otak-otak harumaki atau
*sunshine maki atau
*ebi tempura
+
* buah kurma
*Salad atau sup miso
* minuman sejuk red passion

Set C- untuk 4 pax. 
Harga yang ditawarkan RM129.90

Merangkumi:
Hidangan utama boleh pilih 4 antara;
*Heri Tori Specialty atau
*Tori Chicken atau
*Shake Kara + White Rice
* Ika Kara + White Rice
* Tenzaru Inaniwa Udon (mee udon bersama udanng dan sayur digoreng ranggup) atau
* Tori Inaniwa Udon (mee udon bersama hirisan ayam panggang) atau
*Kaisen Inaniwa Udon (mee udon bersama seafood) atau
* Saba Kara + White Rice
+
Side dish boleh pilih antara 2;
*spider Maki atau
*Hei maiki atau
*sunshine maki atau
*Hana neta
*Tempura Moriowase
*Temari combo
*Sashimi platter (3 jenis)
+
* buah kurma x 4
*Salad atau sup miso x 4
* minuman sejuk red passion x 4

Meh aku tunjukkan beberapa jenis gambar makanan ADD-ON tu ek hehehhe

Spider Maki

Hei Tori Specialty

Shake Kare 

Salad

Sunshine Maki

Hei Maki

Hana Neta

Temari Combo

Tempura Mariawase

Sashimi Platter (3 jenis)

Tori Inaniwa Udon dan Tenzaru Inaniwa Udon

Red Passion

Ermm memang sangat membuka selera korang kan, time-time bulan puasa ni. Even aku sendiri masa menaip entry ni hamper pening dibuatnya sebab rasa lapo yang amat meninggi hauhauhauaha

Ini plak,


Pencuci mulut yang meleleh air liuq - ais krim besama nangka goreng!

Hidangan ini tiada dalam set, tapi boleh order kerana ianya adalah dalam menu hidangan di Hei Sushi.

Jom kita ke:

Hei Sushi 
P03A Plaza Alamanda
Putrajaya
03-88931066

Ok ini baru satu hotel yang aku tulis, sebenarnya ada banyak lagi tau. 

Untuk nak tau lebih lanjut mengenai food review tahun 2016, peta destinasi, koodinat GPS, cara tempahan, no telefon, alamat dan PROMOSI harga terkini buffet Ramadhan 2016 so stay tune di blog Cik Lily Putih ni tau.




3 comments :

puanbee said...

peminat kopi , tu je lah satu masaalah dia ... sedap nya sushiii

dalila said...

wahhhh..menarik jgkkk..bole try ni..terliur tgk ais krim ngan nangka goreng tu..nyummmmm

el said...

tiap kali mai sini sure nangis tgk makanan kat sini huwaaaaaa