MY HISTORIC MOMENTS

Friday, June 3, 2016

REVIEW | Charletta Beauty Fiber Drinks

Hi Korang,


Meh sini aku nak citer mengenai Charletta Beauty Fiber Drinks yang aku rasa lain daripada yang lain tau. 



Aku berkesempatan untuk bertemu sendiri dengan founder Charletta Beauty Fiber Drinks iaitu Ms Tia baru-baru ini di Greenhouse by Muir Jalan Ampang. Walaupun pertemuan singkat je disebabkan jadual aku yang senantiasa penuh je kan tapi banyak jugak info yang aku dapat tau mengenai Charletta Drink Charletta Beauty Fiber Drinks s ni.


Meh sini aku sharekan dengan korang mengenai apa itu CHARLETTA ye.


Charletta beauty fiber drinks ini merupakan minuman kesihatan dan kecantikan pertama di Malaysia yang berkonsepkan 2 in 1 yang mengandungi bahan-bahan aktif dalam proses menguruskan badan secara semulajadi dan juga membuatkan kulit wajah berseri-seri tanpa berlapar sepanjang hari. 


Di antara bahan – bahan penting yang terkandung di dalam Charletta adalah:

SLIMMING – garcinia, white kidney bean,

GLOWY SKIN – sakura nano white, vitamin C, gluta,

Memang kita sedia maklumlah garcinia sangat elok untuk proses membuang dan membakar lemak dan bahan sakura nano white sesuai untuk menjadikan kulit muka naik serinya.


Di antara kebaikkan mengamalkan Charletta Beauty Fiber Drinks

1. Langsing dan cerah

2. Berat badan ideal

3. Merawat gastrik

4. Merawat kulit

5. Merawat sendi dan lenguh

6. Glowy skin

7. Zero kolestrol

8. Kesan seawal 7 hari

9. Dapat mencuci plak dan lemak yang degil di dalam usus yang sekian lama tak pernah dicuci.

10. Sangat sesuai bagi mereka yang mempunyai masalah sembelit dan proses perlawasan kerana kandungan fiber serat yang tinggi

Tambah plak, dalam minum Charletta ni ada collagen asli yang mampu untuk membaik pulih kulit dan sel-sel dalam badan.

Seronok plak bila dapat tau tentang kebaikkan Charletta ni kan, terus bersemangat nak mengamalkannya.

Cara nak minum?

Senang je



Minum 1 sachet yang dicampurkan bersama secawan air sejuk sebelum sarapan pagi.

Pengalaman Mengamalkan 5 sachets Charletta

Ermm pengalaman ek

Of courselah berbeza-beza sebab immune badan kita tak sama setiap orang. Macam aku, memang Charletta ni sangat-sangat membantu dalam proses perkumuhan, pendek kata buang air besar lah. Untuk 2 hari pertama, lepas je aku minum Charletta 2-3 kali je toilet untuk membuang. Dia tak de rasa sakit perut yang mencucuk-cucuk tuh, rasa cam biasa nak buang air kecil terus terbuang air besar. Rasa lega dan perut nampak kempis sket lepas membuang tu tau. 

Untuk hari 3 hingga ke 5, proses perkumuhan aku back to normal tapi kadar yang banyak. Aku rasa Charletta dah mula bekerja membuang apa yang patut hehehhee

Ada kengkawan cakap kulit muka nampak cam berseri-seri sedikit dan ada yang siap tanya apa rahsianya kan hahahaha tak per tak per nanti aku perkenalkan Charletta pada diorang ni lah. 


Oh ye lupa nak bagitau yang Charletta ni mempunyai kelulusan KKM ye so janganlah bimbang atau ragu-ragu nak minum.


Jadi aku rasa memang patut kita amalkan meminum Charletta di bulan Ramadhan yang bakal tiba tak lagi ni, yelah selain boleh di jadikan makanan tambahan semasa buka puasa ianya dapat menyelesaikan masalah perut buncit dan juga menaikkan seri raut wajah lagi ek. Ini kerana Charletta boleh dijadikan sebagai energy booster dan mencegah gastrik sebab ianya boleh membantu perut daripada menahan lapar dalam masa yang lama sehingga waktu berbuka puasa. 

Nak raya mesti nak cantic berseri je orang memandang kita ek


Harga sekotak Charletta Beauty Fiber Drinks adalah RM89 sekotak yang mengandui 15 sachets. Kalau korang beli 2 kotak boleh daparkan harga RM170 kalau ianya di beli secara terus di HQ.

Charletta ni hanya di jual dan di edarkan secara ekslusif di dealer yang mendaftar sahaja so kat kedai jamu memang tak de jual produk ni ek.



Untuk info lanjut, boleh ke

Social media 

Instagram : 

Facebook : 

Phone no : 013-2717191

‪#‎charlettaofficial‬

3 comments :

Siti Rohaida Yusof said...

nampaknya lepas ni lebih cantik deboomm la...heheh

el said...

bestnye produk ni leh kurus putih dan sihat..terbaikk

Mohd Shahrin Abdull Aziz said...

Di penang boleh dpt dri mana