Friday, June 17, 2016

Pengaruh TV Betul!!

Hi Korang,

Ini kisah pagi tadi..

Aku memang lepas sahur memang tak tidur cuma lepak-lepak tengok tv sambil siap-siap pi keja. Entah cam ne pagi ni, sambil baring-baring depan tv tup-tup boleh terlelap plak. 

Terbangun kul 6.30pagi itu pun mak aku call. 

Aku kalau pepagi ni, family call memang aku cuak so terus angkat cercepat. Once aku angkat je

Omak : Hah tido plak, dah subuh ke blom?

CLP : alamak belom arrghh.

Omak : Hah nanti buat jangan lupa, Dah sekarang ni ni bukak tv channel go shop tuh.

CLP : hah jap (terus tuko channel, nampak orang jual apa ntah)

Omak : ko tolong mak beli mixer tuh?

CLP : mixer apa plak? orang ni jual vakumlah.

Omak : Alah salah channel, ko tekan 103. alah CJ Wow Shop ni hah

CLP : yolah (terus tuko channel ke 103)

Omak : hah ko belikan mak mixer tuh. Murah je tuh RM159 je ko anto kat kampung.

CLP : Alah tak yah membazirlah, amik je yang ja punye ni hah bukan pakai pun.

Omak : Eh tak nak, nak yang cam ni punya order kat tv ni hah.

CLP : Yola yolah.

Omak: Ingat tau jangan lupa ok dah pi solat dulu.

ni hah mixer yang disuruh beli tuh

Ermm lepas letak phone terus je aku solat dulu.

Tapi solat cam tak berapa tenang sket jugak sebab teringat bila plak mak aku pandai order-order kat tv ni ek. Ishkk cepat-cepat solat dan duduk depan tv untuk nak order menda alah tuh. 

Proses order kejap je, bagi details then cakap nak order apa terus je pesanan dibuat. Yang best tuh, cara nak bayar guna C.O.D je. So senang tak yah nak bagi credit card details kat phone, bila barang sampai rumah then bayo terus kat budak yang anto tuh. 

Terus tepon omak aku balik

CLP : Hah dah order dah, minggu depan sampai sebelum hari jumaat. Siapkan je duit nanti bayar kat budak yang anto tu ek.

Omak : Hah yolah. Ko order kat CJ Wow Shop tu kan, bukan beli kat internet kan.

CLP : ye order pakai tepon je ni hah.

Omak : Ok ok dah pi keja kang lambat plak.

Aku pun citerlah dengan Mr Big tadi, terus dia cakap mak ni esok kan kita balik kampung boleh je pi Mydin beli mixer ni kan.. terus aku bantai gelak-gelak sebab terlupa yang ktorang nak balik kampung esok hahahhaha

Omak omak memacam perangai plak lah kan....


5 comments :

Umi Nazrah said...

pengaruh cj wow shop tu. hehehe :D

Siti Rohaida Yusof said...

alahaii..sweetnya omak..memang betul pengaruh tv ni..hehehe

Jueliza Jamani said...

hahahah sama lah mama jue dia pun pantang tengok tv beli.. aduii goshop tu sampai orang gdex kenal.. makcik selalu beli yer.. kekekek..

Noriza Rahman Momma Vogue said...

Lawak la, kebetulan pula pagi td ka semalam sy pun tgk iklan yang sama kat tv3 camni, duk tengah buat kek coklat

Mommy Muhaimin said...

Memang terpengaruh sangat dengan iklan dah tu sampai dah tak nak mixer lain. Nak yang tu jugak. Heheh. Diari Mommy Muhaimin