MY HISTORIC MOMENTS

Tuesday, April 5, 2016

Sarapan Pagi Di Lemang Toki Bersama Geng KTM Bikerz

Hi Korang,

Memang jarang aku rasa citer pasal ride Mr Big dengan bebudak KTM Bikerz ni sebab bukan aku ikut ride diorang ni pun kan, sebab cuak seh nak jadi pembonceng motor ni. Nipis nau rasanya kan…

Last 2 week Mr Big ada breakfast ride ke Lemang Toki, apa jadahnya diorang ni suker nau ke kedai lemang ni kan, padahal nowdays melambak je orang jual lemang tepi jalan. Ishkk pelik plak aku kan, bila dah banyak soal jawab dan Mr Big malas nak layan dia suruh aku ikut dia hari tuh.

ktorang memula sampai sini

Oh come on, dengan tak de kelengkapan ride aku ikut jugak lah. Ermm takper sarung je bebarang Mr Big ni, nampak gelobos sket lah tapi gaya mesti mau ada. 

Untuk orang yang first time naik motor ala-ala touring ni apa ko rasa, seram gak lah but nekad je dalam hati fikir macam naik motor biasa dia pi keje tuh. Bila naik ermm rasa cam tinggi dan selesa daripada motor kecik tuh.


Trip dari rumah ke meeting point kat BHP Tol Gombak tuh, once sampai je sana rasa ok lagi sebab Mr Big bawak bukan laju pun cam biasa dia bawak pi keje.


Sampai dah tempat gather-gather ni, la ingatkan geng-geng budak KTM Bikerz je rupanya ramai lagi bikers yang jadikan tempat ni meeting point, even Porsche car owner pun ada. Meet new frens, actually level adik-adik sebenarnya pun Bella dan Ima. Yang lelain tuh bebudak lelaki lah, so malas la sket kan. Tak per lelama cam muka diorang ni nanti hehehehe

Ok here we go..



Lebih kurang 55 bijik motor KTM ok yang join ride ni, dan semuanya kemain laju gile bawak wei. Kalau tak betul-betul boleh jadi pengsan di buatnya, laju laju dan sangat laju. Maybe bagi diorang tak laju kot tapi bagi aku 120km/j so sangat laju ooo bagi motor oren nipis ni kan. Aku sampai kena marah dengan Mr Big sebab tak peluk kuat-kuat kan, yelah member nak speed tapi aku plak duk memain-main kan, kang tercicir baru tau. Hahahahahha… gituh rupanya kalau jadi pembonceng


Sampai jugak ke Lemang Toki ni ek


Rupanya yang ktorang pi Lemang Toki 2, outlet diorang yang baru. Yang lama tu jauh ke dalam lagi alah tak perlah janji makan lemang ek. Ok susun motor dulu, then susun meja plak kemudian baru pi amik makan.











Flexible jugak system order makan diorang ni, pi beratur untuk amik makanan tak kira apa pun lemang ke, ayam bakar ke, nasi putih ke, mee goring ke semua self-service. Moh beratur ek pepanjang ni kan. Haruslah amik lemang dengan rendang daging bersama ayam bakar, nasi-nasi tak yah ratah gituh je. 

ayam bakar

lemang dengan rendang daging


Abis makan sembang-sembang kosong sementara tunggu orang lain abis makan. Citer pasal ride tadi lagi, ride lepas-lepas dan memacam lah, biasa mat motor of course citer pasal motor lah.



tablemate ktorang


Video sekangkang kera je, sebab ingatkan nak masukkan dalam instagram tapi terlebih duration plak kan hahaha

Dah tuh makan ek, jom ke tempat lain plak.

ok briefing sket

bebudak sengal


Next check point diorang nak ke Ulu Yam mandi sungai, ya ampun best sungguh ek but sorry tak dapat nak ikut sebab Mr Big ada hitea event dan aku ada meeting kat Sunway Putra Hotel so babai je mengikut diorang ek huhuhuhuhu

Walaupun rasa sengal-sengal badan tapi seronoknya kemain sangat ek. 

Yelah kita dah bertahun-bertahun naik kereta ke sana ke mari ni tup-tup rasa naik motor untuk long distance mau tak cuak kan. Memula memang takut aku sampai pucat-pucat muka sebab laju sangat kan lepas tu kira ok sket.


Kalau di beri kesempatan lagi untuk ikut ? ermm ikut kot tapi yang day trip punye ride lah. Kalau ride 2-3 hari tuh lemau jugaklah kot, yelah nak bawak barang lagi nak bawak orang lagi kan..

To all KTM Bikerz happy to meet you all…


5 comments :

Anonymous said...

lemang tok ki ni kat mana???

Diana Rashid said...

hahah..ye la..kang tercicir nanti siapa yang susah..bukan senang nak cari..satu dalam sejuta ..ekekek

Suriaamanda said...

eh..baru tau la Mr Big tu Bikers..best la cik lily leh join..

Haslinda Lynn said...

sedapnya lemang,teringat pulak di pagi raya...

Unknown said...

bentong pahang