MY HISTORIC MOMENTS

Wednesday, April 13, 2016

I is Sangat Penat

Hi Korang,

Lately ni hidup aku tak berapa tentu arah lah.

Kerja hakiki makin menimbun, kerja untuk blog lagi melambak-lambak yang mana nak review, nak attend event, nak buat video bagai kan itu belum kira kerja rumah lagi.

Alah hai, makin usia meningkat makin banyak plak keja buat ek.

Biasalah nak senang di hari tua macam mak apak aku ginilah kan, buat 2-3 kerja dalam sehari. 

Tapi sekarang ni lagi bertambah penat sebab apa?

Nowdays duty travel untuk kerja hakiki aku jarang nak drive, semua aku bantai naik train or naik teksi. Nak bawak si Kancil EVO tu masuk KL memang tak ler kan. Sakit kaki ooo gear manual, kena plak jalan jem 1-2 jam tak de boleh tercabut engsel lutut tuh ek hahahahaha

serabai nau aku tengok kan pompuan gemuk ni ek

Kalau nak train, masa plak banyak terbuang in sense of tunggu train, transit train tapi tak per I like sebab boleh exercise. Kena berdiri dalam train, kena berjalan ke station LRT, kene lintas jalan beso, naik tangga tempat parking keta dan memacam lagi ek. Tak per tak per janji exercise, nak kurangkan saiz peha, saiz perut dan saiz lengan hahahaha

Itulah gamaknya citer aku yang sadis untuk minggu ni..

Struggle ooo untuk kesenangan hari tua...

huahauahuahua..

So apa motif entry aku ni ek, alah sekadar nak luahkan perasaan je lah...

5 comments :

Siti Rohaida Yusof said...

penat kan..kan best kalau duduk rumah goyang kaki jer...emm..xpelah...anggaplah nak exercise pepagi gi pejabat..tapi bila balik??? lagi penat sebab tenaga dan kurenng!!!OMG..lagi penat kan..

Nooraini Ali. said...

cik lily, tabah yer! apapun best dapat kecikkan sana sini :)

Jueliza Jamani said...

kak lily.. rehat tau.. nanti sakit plak..

Diana Rashid said...

semoga dipermudahkan ye..
Bukan senang nak senang..kan??

Nadia Johari said...

rehat sekejap kak lily..pergi bercuti