Monday, April 18, 2016

REVIEW | Grand Imperial Bird's Nest Instant Drink

Hi Korang,


Minuman sarang burung? Ermm memang biasa dengar tapi tak pernah minum pun. 

Yelah mahal kot, so manalah mampu kan. Lagipun bukan semua tempat ada jual air sarang burung or nama sedapnya bird nest dan jugak orang cina je suka minum bird nest ni ek. Memang minuman warisan diaorang kan.


So baru-baru ni aku dapat cuba sendiri minuman kesihatan bird nest dari Grand Imperial ni, eh eh ada sijil halal tau.

Meh aku citer sket tentang bird nest sket ek

Made from our own breed house nest, which has been carefully selected personally and cleaned after harvest. It is manufactured under strict and hygienic condition by a specially designed vacuum sterilization process. The product contains no bleaching agent, colouring and preservative.


Cantik kan packaging ni ek?

Ada 8 botol dalam kotak yang cantik ni. Di seal dengan teknologi vakum dan di sterilkan dengan proses rawatan haba untuk menjaga kualitinya. Benar-benar 100% semulajadi dan bebas daripada bahan pengawet tiruan, pewarna atau perasa.

Ok aku listkan kebaikan meminum bird nest ni ek
1. Bird nest boleh merangsang pembahagian sel dan pertumbuhan kulit, sekali gus mempertingkatkan penjanaan semula sel-sel dan meningkatkan sistem imun. 

2. Ianya menggalakkan pertumbuhan kulit yang berseri dan menghalang kesan penuaan jika diambil secara tetap. 

3. Untuk warga tua pula ianya dapat melegakan batuk. Menguatkan fungsi-fungsi dalaman badan dan meningkatkan selera makan. 

4. Untuk para suami pula ia bagus untuk menguatkan buah pinggang dan saluran pernafasan 

5. Kanak-kanak pula dapat meningkatkan anti bodi badan. (Note: Sesuai untuk kanak-kanak berusia 2 tahun ke atas)
6. Ibu-ibu mengandung dapat meningkatkan kekuatan kandungan dan mempercepatkan pemulihan selepas bersalin jika diambil sepanjang tempoh kehamilan. 


Yang paling penting, Grand Imperial Bird Nest menggunakan hanya sarang burung yang telah dituai dengan berhati-hati dan dihasilkan menggunakan teknologi canggih dalam kemudahan certifed GMP dan HACCP dan juga mendapat pensijilan Halal untuk semua produk.

Kesan penggunaan selepas 3 hari.

Aku amalkan meminum bird nest ni sebelum tidur. First day tuh cam cuak-cuak gak kan but lepas minum tu sedap plak rasanya yelah sebab ada rasa rock sugar so manis-manis sket lah kan. Rupanya bird nest tuh teksturnya cam jelly-jelly so sedap tau. Bila dah 2-3 malam minum tuh, tidur pun rasa selesa je dan bangun on time. Kulit muka pun rasa berseri-seri je rasanye lah. 

Agaknya kalau setiap malam minum, confirm makin lama makin cantik ek hehehehe


Bird’s Nest Instant Drink with Rock Sugar – 
8 bottles x 75 ml – RM 179 

Aku rasalah kan Grand Imperial Bird’s Nest ni sesuai untuk hadiahkan kedua ibu bapa kita kan sempena Hari Ibu dan Hari Bapa yang akan datang ni kan, dan juga ideal untuk di jadikan corporate gift lah ye

Untuk info lebih lanjut, korang boleh call

Hotline: +6012-6309938 / +603-33621938
(Mon-Fri: 9am-6pm) 

or 


layari Grand Imperial Bird's Nest di:

Website: 

Facebook: 

GIBN Holdings Sdn Bhd
No.18, Jalan Setia Dagang AK,
U13/AK, Seksyen U13, Setia Alam,
40710 Shah Alam, Selangor.



3 comments :

Diana Rashid said...

kan??nampak memang sesuai la nak bagi hadiah untuk mak ayah..

StephanieJ said...

wow! got promotion ke??

Haslinda Lynn said...

bagus utk kesihatan ni