Thursday, July 9, 2015

Sahur Di Hotel

Hi Korang,

Ini entry tak boleh tidur lepas sahur pagi tadi.

Dah sekian lama aku duk kat hotel ni, baru aku tahu yang hotel ni ada sediakan sahur. 
Terukkan? siapa teruk? aku lah yang teruk.

Berat sangat nak bukak mulut untuk bertanya

Ni gara-gara office mate aku duk mintak kupon breakfast malam tadi. Aku pun gegatal la tanya, kenapa hotel tak provide sahur untuk muslim guest. Terus je budak reception cakap ada kak dan dia bagi kupon sahur.

Sengal kan..

So pagi tadi bersungguhlah aku bangun untuk sahur ni.

Sampai lobby sudah, gelap semacam je pulak cafe ni. Pandang kiri kanan tak de orang pun, then nampak budak reception tu tanye lagi.

CLP : adik kata ada sahur?
Reception : ada kak kat sebelah.
CLP : sebelah mana?
Reception : kedai mamak sebelah tuh. Akak bagi je kupon dan mintak je nak makan apa.
CLP : oh gituh. Patutlah tengok Cafe gelap je kan.

Terus pi sebelah cafe tuh.

Rupanya melambak-melambak guest hotel tengah makan. 


Ishk segan sungguh i la, dengan muka cuci cam tuh je, dengan mata tak leh nak bukak terus je order makan. Dahlah semua orang ingat, apa gilernya budak cina ni bangun sahur kan hauhauhaua. Mata sampai tak leh nak bukak tuh. Just imagine, mulut nganga tapi mata sampai biji mata pun tak nampak. 

Teruk nau la perangai kan. 

Makan cepat-cepat terus naik bilik dan tido. Ermm tapi tak tido pun, sibuk main dusbsmash lagu raya kan huahauhauhauhau

3 comments :

SalinaJohari said...

waduh CikLily....sabau je la....kihkihkih

Diana Rashid said...

haha..kesian pulak baca entry sis ni..bersahur sorang2 je la ye...

Amanda Suria said...

Haru biru bila sahur di tempat orang kan....sabar je la...