Sunday, July 5, 2015

Buka Puasa Di Hotel Equatorial Melaka

Hi Korang,


Bagi korang yang hari ni tak tau nak pi berbuka kat mane especially korang yang ada kat Bandar Melaka tu. Meh sini aku nak kongsikan sedikit info mengenai tempat berbuka di Melaka ni


Di Hotel Equatorial Melaka ni, Executive Chef Mohamad Sharif ni bersama teamnya menyajikan pelbagai jenis hidangan berkonsepkan menu antarabangsa bersama hidangan timur yang tengah IN sekarang ni kan. Lebih 200 jenis hidangan dihidangkan secara buffet harian yang mampu membuat korang lebih berselera kan. 



Untuk pengalaman makan Timur Tengah, para tetamu boleh memulakan dengan pembuka selera seperti Sotong dengan Mango Salad. Hidangan cara klasik salad mangga dengan gabungan mangga kuning rangup dan julienne sotong yang diperap dengan sos ikan, jus lemon dan tradisional Nyonya sambal belacan yang menggoda selera anda.



Untuk hidangan utama pula, korang tidak harus melepaskan seperti Udang Dengan Buluh. Para tetamu boleh menikmati udang goreng diperap dengan goreng pucuk buluh yang seimbang indah dengan sambal Melayu tradisional semasa makan malam mereka.



Untuk tetamu yang mencari masakan Melayu asli tradisional, Ikan Pari Assam Manga Muda (tumis Stingray dengan Spicy Young Mangga Sauce), dengan ikan yang crunchy, tumis dengan kunyit segar dan asam jawa buatan sendiri yang sempurna.

Harga buffet ramadhan di Phoenix Ballroom ni adalah

RM88nett untuk dewasa

RM44nett untuk kanak-kanan (6 – 12 tahun)

Untuk tempahan, korang boleh hubungi +06 282 8333 ext: 3331 atau email to grace.leong@mel.equatorial.com

Jom kita ke:

Hotel Equatorial Melaka 
Bandar Hilir, 75000, Melaka, Malaysia
Tel : 06-282 8333

Untuk nak tau lebih lanjut mengenai food review tahun 2015, peta destinasi, koodinat GPS, cara tempahan, no telefon, alamat dan PROMOSI harga terkini buffet Ramadhan 2015 so stay tune di blog Cik Lily Putih ni tau.


2 comments :

Amanda Suria said...

aduhai bestnya.....

Farah Waheda Wahid said...

wahhh jauh nau perginya nihhh...